In het interview dat Sport/Voetbalmagazine vorige week vrijdag had met Hein Vanhaezebrouck, verbaasde die zich erover dat Lierse twee dagen eerder niet met zijn beste ploeg aantrad. In vergelijking met de voorgaande competitiewedstrijd bracht het liefst zeven nieuwe spelers in. Dan heeft de beker geen zin meer, vond de trainer van AA Gent. Is de coach van Lierse de doodgraver van een traditie?

Eric Van Meir reageert in Sport/Voetbalmagazine: "Dat was nogal agressief als conclusie van Hein, vond ik. Met vier Belgische teams in de Europa League en eentje in de Champions League, snap ik wel dat zij een overladen programma hebben tot Nieuwjaar en op wedstrijden willen besparen. Anderzijds geeft het hen ook de kans om wat jongens uit te testen. Zonder de match tegen ons wisten ze ook niet waar Rob Schoofs en Hannes Van Der Bruggen stonden.

'Ik heb geen mindere ploeg opgesteld, wel geroteerd, omdat ik een grote, evenwichtige kern heb. Op die manier konden jongens die vorig jaar speelden, ook aan de bak. En ja, voor ons is de competitie belangrijker dan de beker (Lierse won zondag de topwedstrijd op Lommel en is nu alleen leider in 1B, nvdr).

'Nu, ik begrijp Hein. De kalender zit vol en er zit geen volk op de tribunes. Mijn voorstel is om de bekerwedstrijden in het weekend door te laten gaan. Het is voor de spanning al goed dat de meeste kleine ploegen thuis mogen spelen. Als dat ook nog eens in het weekend kan, komt er wel meer volk kijken.'

Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de KBVB, van zijn kant zegt dat het 'misschien tijd is voor een door iedereen gedragen overleg voor een andere bekerformule'.

In het interview dat Sport/Voetbalmagazine vorige week vrijdag had met Hein Vanhaezebrouck, verbaasde die zich erover dat Lierse twee dagen eerder niet met zijn beste ploeg aantrad. In vergelijking met de voorgaande competitiewedstrijd bracht het liefst zeven nieuwe spelers in. Dan heeft de beker geen zin meer, vond de trainer van AA Gent. Is de coach van Lierse de doodgraver van een traditie? Eric Van Meir reageert in Sport/Voetbalmagazine: "Dat was nogal agressief als conclusie van Hein, vond ik. Met vier Belgische teams in de Europa League en eentje in de Champions League, snap ik wel dat zij een overladen programma hebben tot Nieuwjaar en op wedstrijden willen besparen. Anderzijds geeft het hen ook de kans om wat jongens uit te testen. Zonder de match tegen ons wisten ze ook niet waar Rob Schoofs en Hannes Van Der Bruggen stonden. 'Ik heb geen mindere ploeg opgesteld, wel geroteerd, omdat ik een grote, evenwichtige kern heb. Op die manier konden jongens die vorig jaar speelden, ook aan de bak. En ja, voor ons is de competitie belangrijker dan de beker (Lierse won zondag de topwedstrijd op Lommel en is nu alleen leider in 1B, nvdr). 'Nu, ik begrijp Hein. De kalender zit vol en er zit geen volk op de tribunes. Mijn voorstel is om de bekerwedstrijden in het weekend door te laten gaan. Het is voor de spanning al goed dat de meeste kleine ploegen thuis mogen spelen. Als dat ook nog eens in het weekend kan, komt er wel meer volk kijken.' Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de KBVB, van zijn kant zegt dat het 'misschien tijd is voor een door iedereen gedragen overleg voor een andere bekerformule'.