Na de 4-2-zege tegen Charleroi was er bij KV Mechelen lof voor Steven De Petter en Robin Henkens, die elk twee keer scoorden, maar ook voor Wannes Van Tricht, de derde centrummiddenvelder. De 1-0 kwam er na een fout op hem, bij de 2-1 gaf hij de assist.

Van Tricht (18) zit sinds zijn zesde bij KV. "Voor onze jeugdspelers is hij een rolmodel," zegt Rudy Geens, verantwoordelijke voor de jeugdopleiding, "als voetballer, als mens en qua sociale omgeving. Hij denkt een of twee stappen verder dan een ander. Zijn assist illustreerde dat. Vóór hij zijn loopactie inzette, keek hij naar links, waarna hij de bal vroeg en hem uit de draai naar Henkens kon passen. Zijn mentaliteit is super en zijn entourage maakt zijn hoofd niet zot."

Nu wordt Henkens de nieuwe Julien Gorius genoemd, eerder zagen sommigen in Van Tricht de opvolger van de ex-draaischijf van KV. "Qua profiel sluit Wannes het nauwst bij hem aan," vindt Geens, "Robin is krachtiger."

Toen Van Tricht eind vorig seizoen van Marc Brys, ex-hoofdtrainer van KV, zijn eerste basisplaats kreeg, zei voorzitter Johan Timmermans dat Brys te lang gewacht had met hem. "Marc wachtte het juiste moment af", aldus Geens. "Marc ligt mee aan de basis van het niveau dat Wannes nu haalt." (KDR)

Na de 4-2-zege tegen Charleroi was er bij KV Mechelen lof voor Steven De Petter en Robin Henkens, die elk twee keer scoorden, maar ook voor Wannes Van Tricht, de derde centrummiddenvelder. De 1-0 kwam er na een fout op hem, bij de 2-1 gaf hij de assist.Van Tricht (18) zit sinds zijn zesde bij KV. "Voor onze jeugdspelers is hij een rolmodel," zegt Rudy Geens, verantwoordelijke voor de jeugdopleiding, "als voetballer, als mens en qua sociale omgeving. Hij denkt een of twee stappen verder dan een ander. Zijn assist illustreerde dat. Vóór hij zijn loopactie inzette, keek hij naar links, waarna hij de bal vroeg en hem uit de draai naar Henkens kon passen. Zijn mentaliteit is super en zijn entourage maakt zijn hoofd niet zot." Nu wordt Henkens de nieuwe Julien Gorius genoemd, eerder zagen sommigen in Van Tricht de opvolger van de ex-draaischijf van KV. "Qua profiel sluit Wannes het nauwst bij hem aan," vindt Geens, "Robin is krachtiger."Toen Van Tricht eind vorig seizoen van Marc Brys, ex-hoofdtrainer van KV, zijn eerste basisplaats kreeg, zei voorzitter Johan Timmermans dat Brys te lang gewacht had met hem. "Marc wachtte het juiste moment af", aldus Geens. "Marc ligt mee aan de basis van het niveau dat Wannes nu haalt." (KDR)