Met twee goals tegen Waasland-Beveren loodste Sheldon Bateau zijn team toch weer in de strijd om groepswinst in poule B van play-off 2. Met nog één speeldag te gaan heeft KV nu zeven punten, net als OHL en Charleroi, waar Malinois komend weekend op bezoek moet.

Zijn goals van zaterdag waren de eerste die de 22-jarige Bateau dit seizoen maakte. Ze geven zijn debuutseizoen in Europa extra glans. De bonkige international van Trinidad en Tobago speelde vóór dit seizoen enkel in zijn thuisland. KV strikte hem toen Boris Pandza vlak na de zomertransferperiode geblesseerd raakte.

KV-trainer Harm van Veldhoven vertelt: "Terwijl ik met Steve McClaren (ex-trainer van Twente, nvdr) naar een match zat te kijken, kwam Sheldon ter sprake. Hij had getest bij Twente." Vervolgens liet ook Mechelen hem een week testen. Half september volgde een contract voor één seizoen en sinds december behoort Shelly, die ook vóór de verdediging kan spelen, tot de basiself van KV. In januari tekende hij bij tot 2015.

"Sheldon is snel," zegt Van Veldhoven, "heeft een goede detente, kan goed koppen en beschikt over goeie voeten. Wel moet hij nog constanter zijn in het doorvoetballen: soms geeft hij schitterende ballen, maar af en toe zitten er ook slordigheidjes in. Dat is een kwestie van concentratie. Ik vind ook dat hij op cruciale momenten zijn lichaam optimaal moet gebruiken. Bij propere duels heb ik nooit schrik, maar in het voetbal gaat het vaak over het opzoeken van het randje."

Met twee goals tegen Waasland-Beveren loodste Sheldon Bateau zijn team toch weer in de strijd om groepswinst in poule B van play-off 2. Met nog één speeldag te gaan heeft KV nu zeven punten, net als OHL en Charleroi, waar Malinois komend weekend op bezoek moet.Zijn goals van zaterdag waren de eerste die de 22-jarige Bateau dit seizoen maakte. Ze geven zijn debuutseizoen in Europa extra glans. De bonkige international van Trinidad en Tobago speelde vóór dit seizoen enkel in zijn thuisland. KV strikte hem toen Boris Pandza vlak na de zomertransferperiode geblesseerd raakte. KV-trainer Harm van Veldhoven vertelt: "Terwijl ik met Steve McClaren (ex-trainer van Twente, nvdr) naar een match zat te kijken, kwam Sheldon ter sprake. Hij had getest bij Twente." Vervolgens liet ook Mechelen hem een week testen. Half september volgde een contract voor één seizoen en sinds december behoort Shelly, die ook vóór de verdediging kan spelen, tot de basiself van KV. In januari tekende hij bij tot 2015. "Sheldon is snel," zegt Van Veldhoven, "heeft een goede detente, kan goed koppen en beschikt over goeie voeten. Wel moet hij nog constanter zijn in het doorvoetballen: soms geeft hij schitterende ballen, maar af en toe zitten er ook slordigheidjes in. Dat is een kwestie van concentratie. Ik vind ook dat hij op cruciale momenten zijn lichaam optimaal moet gebruiken. Bij propere duels heb ik nooit schrik, maar in het voetbal gaat het vaak over het opzoeken van het randje."