Van Veldhoven: ‘Henkens heeft het zichzelf moeilijk gemaakt’

© BELGA

Nadat Robin Henkens eerder dit seizoen met KV Mechelen niet tot een akkoord kwam over een verlenging van zijn contract, dat medio dit jaar afloopt, gaan beide partijen toch nog eens samenzitten.

Nadat middenvelder Robin Henkens eerder dit seizoen met KV Mechelen niet tot een akkoord kwam over een verlenging van zijn contract, dat medio dit jaar afloopt, gaan beide partijen toch nog eens samenzitten.
“Henkens liet verstaan dat hij nog wil praten,” aldus Fi Vanhoof, sportief directeur bij KV Mechelen, “we zullen dat doen.”

De moeilijkheid bij de eerdere onderhandelingen was het financiële aspect. “Wij weten wat we kunnen besteden,” zegt Vanhoof, “daar gaan we niet boven. Henkens heeft het recht om iets te vragen, wij hebben het recht om dat niet te geven. Hij schat zijn waarde in, wij schatten die misschien iets anders in. We zijn zeker niet ontevreden over hem, maar het is hier wel nog maar zijn eerste jaar als titularis.”

Rond Nieuwjaar werd Henkens gelinkt aan OHL. “Net als in Mechelen”, vertelt Henkens, “had ik in Leuven gezegd dat ik zou beslissen op 3 januari. Die dag antwoordde ik op beide plaatsen dat ik nog niet tekende. Ik vond dat ik gezien mijn aflopend contract in een sterke positie stond en een risico kon nemen.”

Gewijzigd statuut

De positie van Henkens kreeg inmiddels wel een knauw. Door zijn getalm plukte KV bij Ajax Mats Rits weg, die net als Henkens als nummer acht of tien kan spelen. Henkens, die vóór Nieuwjaar in Mechelen basisspeler was, komt nu ook niet verder meer dan invalbeurten.

“Ik werk in eerste instantie met jongens die er volgend seizoen nog zijn”, zegt trainer Harm van Veldhoven. “En de komst van Rits maakte de situatie ook weer anders. Ik vind Henkens nog altijd een interessante speler, maar we hebben maar een bepaald budget en we moeten voor iedereen een doorgroei mogelijk maken. Dat is nu wat vervelender geworden. Robin heeft het zichzelf moeilijk gemaakt. Als hij meteen besloten had om te blijven, zou Rits er misschien nog niet geweest zijn.”

Henkens kwam in 2011 over van tweedeklasser Lommel United. In de competitie scoorde hij dit seizoen al vier keer en gaf hij zes assists. (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content