"Ik had nog graag de finale van play-off 2 gespeeld", vertelt de KVM-trainer aan Sport/Voetbalmagazine. "Deze competitieformule blijft voor mij hopeloos, ik heb er vroeger ook al opmerkingen over gemaakt. Je kent de regels van tevoren, maar als je op het eind de rare kronkels van play-off 2 in je gezicht krijgt, wordt de bitterheid alleen groter."

"In play-off 1 begin je toch nog met de helft van je punten uit de reguliere competitie, maar in play-off 2 start je op nul en bij een gelijkstand op het eind, geeft niet je positie in de reguliere competitie de doorslag, terwijl voor mij een kampioenschap draait om een heel seizoen. Sommigen vinden dat we play-off 1 nu interessant gemaakt hebben. Wel, als je halverwege play-off 1 de punten nog eens halveert, wordt het nóg spannender. Maar daar gaat het niet om, het gaat om rechtvaardigheid."

Favorietenrol

Toch heeft KV Mechelen het ook zelf laten liggen. Door bijvoorbeeld de zwakke tweede helft in Beveren, door een 1-5-nederlaag tegen OHL en door een resem gemiste kansen in Charleroi.

Van Veldhoven heeft daar een verklaring voor: "Omdat de meeste ploegen in play-off 2 in eerste instantie de nul willen houden, zijn er niet veel teams die echt voetbal spelen. In die context hadden wij het moeilijk om onze favorietenrol op te nemen."

Van Veldhoven wil echter niet van een wrang gevoel spreken na een nochtans behoorlijke reguliere competitie. "Zeker omdat we onze laatste matchen wonnen. 10 op 18 is ook niet zo verkeerd. Jammer vond ik dat er gezegd werd dat we de motivatie niet hadden in play-off 2."

"Ik had nog graag de finale van play-off 2 gespeeld", vertelt de KVM-trainer aan Sport/Voetbalmagazine. "Deze competitieformule blijft voor mij hopeloos, ik heb er vroeger ook al opmerkingen over gemaakt. Je kent de regels van tevoren, maar als je op het eind de rare kronkels van play-off 2 in je gezicht krijgt, wordt de bitterheid alleen groter." "In play-off 1 begin je toch nog met de helft van je punten uit de reguliere competitie, maar in play-off 2 start je op nul en bij een gelijkstand op het eind, geeft niet je positie in de reguliere competitie de doorslag, terwijl voor mij een kampioenschap draait om een heel seizoen. Sommigen vinden dat we play-off 1 nu interessant gemaakt hebben. Wel, als je halverwege play-off 1 de punten nog eens halveert, wordt het nóg spannender. Maar daar gaat het niet om, het gaat om rechtvaardigheid."FavorietenrolToch heeft KV Mechelen het ook zelf laten liggen. Door bijvoorbeeld de zwakke tweede helft in Beveren, door een 1-5-nederlaag tegen OHL en door een resem gemiste kansen in Charleroi. Van Veldhoven heeft daar een verklaring voor: "Omdat de meeste ploegen in play-off 2 in eerste instantie de nul willen houden, zijn er niet veel teams die echt voetbal spelen. In die context hadden wij het moeilijk om onze favorietenrol op te nemen."Van Veldhoven wil echter niet van een wrang gevoel spreken na een nochtans behoorlijke reguliere competitie. "Zeker omdat we onze laatste matchen wonnen. 10 op 18 is ook niet zo verkeerd. Jammer vond ik dat er gezegd werd dat we de motivatie niet hadden in play-off 2."