Vorig jaar sprak de voorzitter van Anderlecht over het bereiken van de volgende ronde toen zijn club, die zich een paar dagen eerder nochtans de tanden had stukgebeten op het stugge Limassol, in dezelfde groep terechtkwam als AC Milan, Zenit Sint-Petersburg en Málaga.

Nu klinkt Roger Vanden Stock heel anders, nog voor de loting moest beginnen en Anderlecht uiteindelijk werd in een poule met Benfica, Olympiacos en Paris Saint-Germain ondergebracht zou worden: "Ik denk dat we realistisch moeten blijven: als we derde worden en de Europa League halen, dan zal dat een succes zijn. We hebben bewust voor een verjonging van de ploeg gekozen en dan moet je die weg ook bewandelen. Maar dat betekent wel dat je tussendoor al eens een rammeling kan krijgen, Europees en misschien zelfs in de Belgische competitie. Het is inherent aan het ontwikkelingsproces van een jonge ploeg."

Huisstijl

Roger Vanden Stock, die zich na de loting opgelucht toonde, ziet de toekomst niettemin rooskleurig tegemoet: "We zijn op tal van domeinen vooruitgegaan. Neem nu ons trainingscentrum. Als we spelers in wie we geïnteresseerd zijn dat complex laten zien, valt het me telkens weer op hoe ze onder de indruk zijn. Zelf staan we daar niet altijd bij stil. Maar onze trainingsaccommodatie laat ons toe beter te trainen en spelers beter te maken."

Vanden Stock is lyrisch over al het talent bij de kampioen, al weet hij dat er op de weg naar boven nog vele valkuilen liggen: "Het heeft me vooral veel plezier gedaan dat het publiek achter onze keuze staat. Toen we aan de competitie begonnen met een thuisnederlaag tegen Lokeren bleven de negatieve reacties uit. Onze supporters zagen al die jonge voetballers aan het werk, ze keken naar Youri Tielemans en ze zagen ook dat wij aan het terugkeren zijn naar onze huisstijl. Met veel techniek, met veel beweging en met subtiliteit. Dit is het Anderlecht dat ik altijd heb willen zien."

Vorig jaar sprak de voorzitter van Anderlecht over het bereiken van de volgende ronde toen zijn club, die zich een paar dagen eerder nochtans de tanden had stukgebeten op het stugge Limassol, in dezelfde groep terechtkwam als AC Milan, Zenit Sint-Petersburg en Málaga.Nu klinkt Roger Vanden Stock heel anders, nog voor de loting moest beginnen en Anderlecht uiteindelijk werd in een poule met Benfica, Olympiacos en Paris Saint-Germain ondergebracht zou worden: "Ik denk dat we realistisch moeten blijven: als we derde worden en de Europa League halen, dan zal dat een succes zijn. We hebben bewust voor een verjonging van de ploeg gekozen en dan moet je die weg ook bewandelen. Maar dat betekent wel dat je tussendoor al eens een rammeling kan krijgen, Europees en misschien zelfs in de Belgische competitie. Het is inherent aan het ontwikkelingsproces van een jonge ploeg."HuisstijlRoger Vanden Stock, die zich na de loting opgelucht toonde, ziet de toekomst niettemin rooskleurig tegemoet: "We zijn op tal van domeinen vooruitgegaan. Neem nu ons trainingscentrum. Als we spelers in wie we geïnteresseerd zijn dat complex laten zien, valt het me telkens weer op hoe ze onder de indruk zijn. Zelf staan we daar niet altijd bij stil. Maar onze trainingsaccommodatie laat ons toe beter te trainen en spelers beter te maken."Vanden Stock is lyrisch over al het talent bij de kampioen, al weet hij dat er op de weg naar boven nog vele valkuilen liggen: "Het heeft me vooral veel plezier gedaan dat het publiek achter onze keuze staat. Toen we aan de competitie begonnen met een thuisnederlaag tegen Lokeren bleven de negatieve reacties uit. Onze supporters zagen al die jonge voetballers aan het werk, ze keken naar Youri Tielemans en ze zagen ook dat wij aan het terugkeren zijn naar onze huisstijl. Met veel techniek, met veel beweging en met subtiliteit. Dit is het Anderlecht dat ik altijd heb willen zien."