De keuze voor Yves Vanderhaeghe als hoofdtrainer na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, was de keuze voor goedkoop en voor continuïteit. Moet zijn beginnerscontract van T1 aangepast worden nu hij KV Kortrijk met meer punten dan ooit naar play-off 1 leidde? "Ik heb nog een contract van een jaar en het is niet aan mij om te beginnen over een aanpassing daarvan", antwoordt Vanderhaeghe in Sport/Voetbalmagazine. "Het is aan de club om daarover te beslissen en om te bepalen wat ik waard ben. Daar is hier nog niet over gesproken, maar dat geeft niet. Ik ben daar nog niet mee bezig."

Groeien met Kortrijk

PO1 is voor Vanderhaeghe geen eindstation. Hij hoopt met Kortrijk door te groeien. "Maar ik weet ook waar de limieten liggen. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waarvan ik hoop dat ze mogelijk worden. Een volledig professionele staf bijvoorbeeld, met een voltijdse keeperstrainer en een voltijdse fysiektrainer; en een investering in de besproeiing van de velden."

"We kunnen ook een stapje vooruit zetten met de tijdige verlenging van contracten, en met spelers die in de belangstelling staan niet te gemakkelijk te laten vertrekken. Wat dat betreft, is het jammer dat Thomas Matton transfervrij naar AA Gent gaat, want hij steekt er bij ons echt bovenuit. Ik waarschuwde daar drie maanden op voorhand al voor, maar er waren op dat moment twijfels over zijn fitheid en zijn blessuregevoeligheid. Dat moet ik aanvaarden. We zijn aan het zoeken naar een transfervrije speler die hem kan vervangen."

Volgend seizoen

"Ik heb goeie moed dat we ook volgend seizoen weer een goeie ploeg op de been zullen kunnen brengen", blikt Vanderhaeghe al wat verder vooruit. "Uiteindelijk moeten er maar vier à vijf posities ingevuld worden. Ooit zijn dat er twaalf of dertien geweest. Hoe dan ook zal ik weer proberen om elke match te winnen, zoals ik dat tot nu toe deed en zoals ik dat ook in play-off 1 zal doen."

De keuze voor Yves Vanderhaeghe als hoofdtrainer na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, was de keuze voor goedkoop en voor continuïteit. Moet zijn beginnerscontract van T1 aangepast worden nu hij KV Kortrijk met meer punten dan ooit naar play-off 1 leidde? "Ik heb nog een contract van een jaar en het is niet aan mij om te beginnen over een aanpassing daarvan", antwoordt Vanderhaeghe in Sport/Voetbalmagazine. "Het is aan de club om daarover te beslissen en om te bepalen wat ik waard ben. Daar is hier nog niet over gesproken, maar dat geeft niet. Ik ben daar nog niet mee bezig."PO1 is voor Vanderhaeghe geen eindstation. Hij hoopt met Kortrijk door te groeien. "Maar ik weet ook waar de limieten liggen. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waarvan ik hoop dat ze mogelijk worden. Een volledig professionele staf bijvoorbeeld, met een voltijdse keeperstrainer en een voltijdse fysiektrainer; en een investering in de besproeiing van de velden." "We kunnen ook een stapje vooruit zetten met de tijdige verlenging van contracten, en met spelers die in de belangstelling staan niet te gemakkelijk te laten vertrekken. Wat dat betreft, is het jammer dat Thomas Matton transfervrij naar AA Gent gaat, want hij steekt er bij ons echt bovenuit. Ik waarschuwde daar drie maanden op voorhand al voor, maar er waren op dat moment twijfels over zijn fitheid en zijn blessuregevoeligheid. Dat moet ik aanvaarden. We zijn aan het zoeken naar een transfervrije speler die hem kan vervangen.""Ik heb goeie moed dat we ook volgend seizoen weer een goeie ploeg op de been zullen kunnen brengen", blikt Vanderhaeghe al wat verder vooruit. "Uiteindelijk moeten er maar vier à vijf posities ingevuld worden. Ooit zijn dat er twaalf of dertien geweest. Hoe dan ook zal ik weer proberen om elke match te winnen, zoals ik dat tot nu toe deed en zoals ik dat ook in play-off 1 zal doen."