Vanderhaeghe: ‘Mijn dochter controleert wat er op Twitter verschijnt’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

In Sport/Voetbalmagazine gaat Yves Vanderhaeghe, die met KV Oostende een prima start kende na een fel besproken vertrek bij Kortrijk, geen enkel onderwerp uit de weg.

Yves Vanderhaeghe over…

… zijn huidige baas Marc Coucke:

“Een heel sympathieke vent, iemand die even veel tijd uittrekt voor een CEO van een bedrijf als voor een gewone supporter. Hij is wel veel in de media, maar hij is geen voorzitter die alleen maar naar de club komt om op de foto te staan. Tijdens de week stuurt hij mij sms’jes. Hij is een ongelooflijke multitasker. Terwijl hij met jou aan het onderhandelen is, zit hij via oortjes tegelijk in een conference call in Amerika. Dan zegt hij: ‘Wacht efkes, ik moet nu tussenkomen.’ Maar hij leeft met hart en ziel mee. Voor de wedstrijd is hij een beetje nerveus, maar ik ervaar dat niet als druk. En mijn dochter controleert wat er op Twitter verschijnt. (lacht) Toen we in januari met Kortrijk in Oostende met 1-7 gingen winnen, twitterde hij: ons weireldploegsje haalde dezelfde score als Brazilië tegen Duitsland in de halve finale van het WK. Hij kon ermee lachen en blijkbaar is er nadien een groot feest geweest met de beste recette van het jaar.”

… zijn vorige baas Joseph Allijns:

“Als ik hem morgen tegenkom, zal hij een hele goeiendag krijgen. Maar de manier waarop hij alles naar buiten liet komen de zondag van de play-off 1-wedstrijd in Standard vond ik ongelukkig. Ik denk niet dat als je zo ’n positie bekleedt het aan te raden is om op die manier de pers te voeden. In tegenstelling tot wat hij beweerde, was mijn contract bij Oostende toen ook nog niet getekend. Terwijl stilzwijgend de club werd verkocht, kreeg ik door één tweet van hem alles over mij heen. Nochtans maakte Oostende gewoon gebruik van de clausule die Kortrijk in mijn nieuw contract zette: dat ik weg kon voor 200.000 euro. Wat deed ik dan verkeerd? Had ik geen nieuw contract getekend bij Kortrijk dan kon ik volgens mijn vorige contract zelfs weg voor 50.000 euro. Dus Kortrijk verdiende in drie weken tijd 150.000 euro meer aan mij omdat ik eerst bijtekende alvorens voor Oostende te tekenen. Is dat niet positief?”

… zijn inspiratie uit het tactische model van Hein Vanhaezebrouck:

“Er schiet nog wel iets van over, dat is zeker waar. Wat Hein bracht, was toch wel wat vernieuwend en ik moet bekennen dat ik daar wel het een en ander van opstak. Het gaat hem vooral over de opbouw verzorgen en de ruimtes tussen de linies bespelen. Dat brengt hij heel goed in kaart en hij gebruikt daar ook heel doelgerichte trainingen voor. Maar er is een verschil met wat ik de spelers aan tactiek meegeef. Tactiek vind ik vooral belangrijk in verdedigend opzicht. Aanvallende spelers met heel veel kwaliteiten krijgen een aantal opties mee en proberen die in een bepaalde situatie te herkennen. Maar indien ze met hun individuele kwaliteiten één tegen één het verschil maken, is dat voor mij evenzeer oké. Het hangt ook af van het individu en van de tegenstander. Om het met Jan Ceulemans te zeggen: wie over goeie spelers beschikt, zal vaak winnen. Niet iedere trainer zal dat toegeven en ik weet wel dat er meer dan dat achter zit, maar … ik ben al heel mijn leven bescheiden en nuchter en ik zal dat zo houden.”

Lees het hele interview met Yves Vanderhaeghe in Sport/Voetbalmagazine van 12 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content