Onder Georges Leekens was Ibou in het seizoen 2009/10 in het Guldensporenstadion belangrijk geweest met onder meer acht goals. Dat leverde hem toen een nieuw contract op. Maar onder Hein Vanhaezebrouck kwam de Gambiaan op de bank terecht, werd hij ter beschikking gesteld van KV Mechelen (na Nieuwjaar, 1 goal), Bergen (2011/12, 8 goals) en werd hij afgelopen zomer naar OHL getransfereerd.

"Onder Leekens was het duidelijk anders voetballen dan hoe ik het wil", zegt Vanhaezebrouck. "Dat was met een grote diepe spits waar Ibou als tweede aanvaller omheen mocht zwerven. Benteke trok altijd twee man op zich en daar kon Ibou in een redelijk vrije rol van profiteren. Leekens koos er ook voor om de organisatie lager te zetten en wat meer de tegenaanval te spelen."

"Die speelwijze ligt Ibou veel meer dan de mijne. De voorbije jaren speelde ik met Kortrijk veel hoger en meer tussen de lijnen. Ik zeg niet dat Ibou dat niet kan, maar omdat Mboyo het in de voorbereiding zo goed deed, koos ik ervoor om met hem aan de competitie te beginnen en daardoor kwam Ibou minder aan spelen toe."

"Bij Leuven ligt de manier van spelen hem, maar vooral: hij mag starten, scoort, pakt vertrouwen, groeit, blijft in de ploeg en groeit almaar meer. Hij heeft een ploeg nodig waar hij kan starten en als het lukt, is hij vertrokken. Valt het tegen en komt hij zoals ook bij KV Mechelen het geval was op de bank terecht, dan wordt het almaar moeilijker en zegt hij dat het niet klikt met de coach. Maar het is een jongen voor wie je alleen maar respect kunt voelen. Nu hij topschutter is, blijft hij down to earth en dat typeert hem ook wel." (CV)

Onder Georges Leekens was Ibou in het seizoen 2009/10 in het Guldensporenstadion belangrijk geweest met onder meer acht goals. Dat leverde hem toen een nieuw contract op. Maar onder Hein Vanhaezebrouck kwam de Gambiaan op de bank terecht, werd hij ter beschikking gesteld van KV Mechelen (na Nieuwjaar, 1 goal), Bergen (2011/12, 8 goals) en werd hij afgelopen zomer naar OHL getransfereerd."Onder Leekens was het duidelijk anders voetballen dan hoe ik het wil", zegt Vanhaezebrouck. "Dat was met een grote diepe spits waar Ibou als tweede aanvaller omheen mocht zwerven. Benteke trok altijd twee man op zich en daar kon Ibou in een redelijk vrije rol van profiteren. Leekens koos er ook voor om de organisatie lager te zetten en wat meer de tegenaanval te spelen." "Die speelwijze ligt Ibou veel meer dan de mijne. De voorbije jaren speelde ik met Kortrijk veel hoger en meer tussen de lijnen. Ik zeg niet dat Ibou dat niet kan, maar omdat Mboyo het in de voorbereiding zo goed deed, koos ik ervoor om met hem aan de competitie te beginnen en daardoor kwam Ibou minder aan spelen toe." "Bij Leuven ligt de manier van spelen hem, maar vooral: hij mag starten, scoort, pakt vertrouwen, groeit, blijft in de ploeg en groeit almaar meer. Hij heeft een ploeg nodig waar hij kan starten en als het lukt, is hij vertrokken. Valt het tegen en komt hij zoals ook bij KV Mechelen het geval was op de bank terecht, dan wordt het almaar moeilijker en zegt hij dat het niet klikt met de coach. Maar het is een jongen voor wie je alleen maar respect kunt voelen. Nu hij topschutter is, blijft hij down to earth en dat typeert hem ook wel." (CV)