Ruiz stond dit seizoen in de competitie maar 41 minuten op het veld. Vorig seizoen speelde hij in de competitie 968 minuten en scoorde hij vijf keer.

Westerlo liet Ruiz in 2011 gaan vanwege 'een troebele medische kwestie'. KV voorzag voor hem eerst een overgangsjaar. Toch beleefde de Colombiaan zijn beste periode bij Mechelen net tijdens dat jaar, in januari 2012: drie goals in drie matchen, wat Westerlo naar de haren deed grijpen. Bart De Bruyn, kinesist bij KV, zocht toen de verklaring voor zijn eerdere blessureleed bij een onevenwichtige spierbalans, veroorzaakt door een operatie aan de adductoren, iets waar De Bruyn en Ruiz hard aan gewerkt hadden. Dat nu blijkt dat die prestaties van begin 2012 maar een korte heropflakkering vormden, heeft volgens De Bruyn niks meer te maken met die spierbalans: "Die is in orde."

Nieuwe spits

Sinds trainer Harm van Veldhoven bij KV werkt, is Ruiz niet verder meer gekomen dan korte invalbeurten. Eerst kreeg Mads Junker zijn kans in de spits, nadien Nicklas Pedersen, twee jongens die op voorspraak van Van Veldhoven naar KV kwamen. "Ik wil graag dat mijn team samen aanvalt en samen verdedigt," aldus de trainer, "Jaime speelt meer op zichzelf."

In september, tijdens een bekermatch, raakte Ruiz weer geblesseerd. "Bij een contact liep hij een enkeltrauma op," zegt De Bruyn. "Pas in februari was hij weer fit." Toen was dus al beslist dat KV niet met hem zou doorgaan.

Sportief directeur Fi Vanhoof besluit: "We namen een risicootje door hem, weliswaar transfervrij, te halen. Door blessureleed is het wat tegengevallen." KV zoekt nu een nieuwe spits.

Ruiz stond dit seizoen in de competitie maar 41 minuten op het veld. Vorig seizoen speelde hij in de competitie 968 minuten en scoorde hij vijf keer. Westerlo liet Ruiz in 2011 gaan vanwege 'een troebele medische kwestie'. KV voorzag voor hem eerst een overgangsjaar. Toch beleefde de Colombiaan zijn beste periode bij Mechelen net tijdens dat jaar, in januari 2012: drie goals in drie matchen, wat Westerlo naar de haren deed grijpen. Bart De Bruyn, kinesist bij KV, zocht toen de verklaring voor zijn eerdere blessureleed bij een onevenwichtige spierbalans, veroorzaakt door een operatie aan de adductoren, iets waar De Bruyn en Ruiz hard aan gewerkt hadden. Dat nu blijkt dat die prestaties van begin 2012 maar een korte heropflakkering vormden, heeft volgens De Bruyn niks meer te maken met die spierbalans: "Die is in orde." Nieuwe spitsSinds trainer Harm van Veldhoven bij KV werkt, is Ruiz niet verder meer gekomen dan korte invalbeurten. Eerst kreeg Mads Junker zijn kans in de spits, nadien Nicklas Pedersen, twee jongens die op voorspraak van Van Veldhoven naar KV kwamen. "Ik wil graag dat mijn team samen aanvalt en samen verdedigt," aldus de trainer, "Jaime speelt meer op zichzelf."In september, tijdens een bekermatch, raakte Ruiz weer geblesseerd. "Bij een contact liep hij een enkeltrauma op," zegt De Bruyn. "Pas in februari was hij weer fit." Toen was dus al beslist dat KV niet met hem zou doorgaan. Sportief directeur Fi Vanhoof besluit: "We namen een risicootje door hem, weliswaar transfervrij, te halen. Door blessureleed is het wat tegengevallen." KV zoekt nu een nieuwe spits.