Veljkovic zou - na contacten met bepaalde bestuursleden bij KV Mechelen - de cruciale match tegen Waasland-Beveren proberen te beïnvloeden hebben. 'Voor die match bood Veljkovic 200.000 euro', biechtte Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren, aan de speurders op. Huyck heeft de makelaar naar eigen zeggen meteen weggestuurd. 'Ik wilde daar niks mee te maken hebben.'

Het gerecht onderzoekt of dat klopt. Eerder bekende Olivier Myny, toenmalig spits van Waasland-Beveren, ook al dat hij benaderd werd om niet voluit te gaan tegen KV Mechelen.

Volgens het onderzoek zouden ze bij Mechelen in paniek geweest zijn omdat ze vermoedens hadden dat de match van concurrent Eupen tegen Moeskroen omgekocht zou worden.

De advocaat van Veljkovic wou gisteren nog niet reageren op de aantijgingen en Huyck zelf mag van het gerecht geen contact hebben met de media.

Veljkovic zou - na contacten met bepaalde bestuursleden bij KV Mechelen - de cruciale match tegen Waasland-Beveren proberen te beïnvloeden hebben. 'Voor die match bood Veljkovic 200.000 euro', biechtte Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren, aan de speurders op. Huyck heeft de makelaar naar eigen zeggen meteen weggestuurd. 'Ik wilde daar niks mee te maken hebben.' Het gerecht onderzoekt of dat klopt. Eerder bekende Olivier Myny, toenmalig spits van Waasland-Beveren, ook al dat hij benaderd werd om niet voluit te gaan tegen KV Mechelen. Volgens het onderzoek zouden ze bij Mechelen in paniek geweest zijn omdat ze vermoedens hadden dat de match van concurrent Eupen tegen Moeskroen omgekocht zou worden. De advocaat van Veljkovic wou gisteren nog niet reageren op de aantijgingen en Huyck zelf mag van het gerecht geen contact hebben met de media.