Op de vraag waarom het zo lang duurde voor hij hem in de basis zette, verwijst Hein Vanhaezebrouck naar de blessure die hem een groot deel van de voorbereiding kostte en naar de tijd die zijn aanpassing aan het Belgisch voetbal en aan de spelwijze van de ploeg vergde.

"Intussen is hij fysiek sterker en snapt hij wat we van hem verwachten", zegt de KVK-hoofdtrainer in Sport/Voetbalmagazine. "In het begin speelde hij een aantal vriendenwedstrijden waarin hij in een uur tijd amper aan de bal kwam. Wanneer je ziet dat Nfor op dezelfde positie soms meer dan honderd balcontacten haalt, dan weet je dat bij Kévin het aantal keren dat hij in het spel betrokken wordt gigantisch omhoog moest."

"Om dat omhoog te krijgen, is hij beginnen af te haken tot in de middencirkel, tussen mijn twee verdedigende middenvelders. Dan kwam hij meer in balbezit, maar daar moet hij niet zijn, daar heb ik twee spelers voor. Hij moet in de hogere zone aanspeelbaar zijn."

Dupuis is geen targetspits, zegt Vanhaezebrouck. "Hij is geen type als Rossini, Coulibaly en Veselinovic. Hij is geen body man die met iedereen in de clinch gaat en duels wint, maar een spits die op een voetballende manier zijn rendement moet halen. Als hij uit de dekking geraakt en vrij is voor doel, is hij echt wel een killer. Maar bij flankvoorzetten zat zijn timing niet altijd juist. Daar oefenen we veel op en dat gaat nu beter."

"Ik was heel blij met zijn invalbeurt in de bekerwedstrijd in Woluwe. Sindsdien hebben we er een bruikbare spits bij. Aanspeelbaar zijn, voor een gunstige voortzetting van het spel zorgen en meeschuiven in de box: dat willen we van hem zien. Dan zal hij sowieso meer spelen." (CV)

Op de vraag waarom het zo lang duurde voor hij hem in de basis zette, verwijst Hein Vanhaezebrouck naar de blessure die hem een groot deel van de voorbereiding kostte en naar de tijd die zijn aanpassing aan het Belgisch voetbal en aan de spelwijze van de ploeg vergde. "Intussen is hij fysiek sterker en snapt hij wat we van hem verwachten", zegt de KVK-hoofdtrainer in Sport/Voetbalmagazine. "In het begin speelde hij een aantal vriendenwedstrijden waarin hij in een uur tijd amper aan de bal kwam. Wanneer je ziet dat Nfor op dezelfde positie soms meer dan honderd balcontacten haalt, dan weet je dat bij Kévin het aantal keren dat hij in het spel betrokken wordt gigantisch omhoog moest.""Om dat omhoog te krijgen, is hij beginnen af te haken tot in de middencirkel, tussen mijn twee verdedigende middenvelders. Dan kwam hij meer in balbezit, maar daar moet hij niet zijn, daar heb ik twee spelers voor. Hij moet in de hogere zone aanspeelbaar zijn."Dupuis is geen targetspits, zegt Vanhaezebrouck. "Hij is geen type als Rossini, Coulibaly en Veselinovic. Hij is geen body man die met iedereen in de clinch gaat en duels wint, maar een spits die op een voetballende manier zijn rendement moet halen. Als hij uit de dekking geraakt en vrij is voor doel, is hij echt wel een killer. Maar bij flankvoorzetten zat zijn timing niet altijd juist. Daar oefenen we veel op en dat gaat nu beter." "Ik was heel blij met zijn invalbeurt in de bekerwedstrijd in Woluwe. Sindsdien hebben we er een bruikbare spits bij. Aanspeelbaar zijn, voor een gunstige voortzetting van het spel zorgen en meeschuiven in de box: dat willen we van hem zien. Dan zal hij sowieso meer spelen." (CV)