'Ik verras graag', lacht de Fransman. 'Een doelman verschalken, dat is voor 40 procent: hem verrassen. Ik probeer altijd mijn bewegingen zo snel uit te voeren dat hij niet de tijd krijgt om zich voor te bereiden. Ik speel met mijn instinct, maar dat leidt niet altijd naar de beste oplossing. Soms zou ik beter wat meer mijn kalmte bewaren en de situatie eens goed overschouwen. Als ik thuis een match opnieuw bekijk, zie ik dat ik vanaf de gekste plaatsen op doel trap, terwijl een ploegmaat soms veel beter gepositioneerd staat.'

Is hij dan weleens verbaasd over jezelf? Verdier lacht opnieuw: 'Zeker. Maar net daarom kijk ik: om eraan te werken.' Onvoorspelbaarheid is natuurlijk ook een kwaliteit. Verdier: 'Dat zei de trainer ook al: ik mag dat niet verliezen. Maar ik moet gerichter omgaan met mijn onvoorspelbaarheid.'

Ook naast het veld verrastNicolas Verdier graag. Zo bezit hij een diploma alspatissier-chocolatier: 'Tja, ik moest íéts kiezen. Mijn ouders wilden absoluut dat ik een diploma haalde. Die opleiding zag ik zitten omdat je daarin veel kon creëren. Het meest spectaculaire dat ik er maakte, was een voetbalveld in chocolade. Ik zat met mijn hoofd toch altijd meer bij het voetbal dan bij die studie. Ik weet wel nog niet of ik later iets wil doen met dat diploma. De laatste tien jaar ben ik niet meer met chocolade bezig geweest.'

Lees het volledige interview met Nicolas Verdier in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 12 oktober.

'Ik verras graag', lacht de Fransman. 'Een doelman verschalken, dat is voor 40 procent: hem verrassen. Ik probeer altijd mijn bewegingen zo snel uit te voeren dat hij niet de tijd krijgt om zich voor te bereiden. Ik speel met mijn instinct, maar dat leidt niet altijd naar de beste oplossing. Soms zou ik beter wat meer mijn kalmte bewaren en de situatie eens goed overschouwen. Als ik thuis een match opnieuw bekijk, zie ik dat ik vanaf de gekste plaatsen op doel trap, terwijl een ploegmaat soms veel beter gepositioneerd staat.'Is hij dan weleens verbaasd over jezelf? Verdier lacht opnieuw: 'Zeker. Maar net daarom kijk ik: om eraan te werken.' Onvoorspelbaarheid is natuurlijk ook een kwaliteit. Verdier: 'Dat zei de trainer ook al: ik mag dat niet verliezen. Maar ik moet gerichter omgaan met mijn onvoorspelbaarheid.'Ook naast het veld verrastNicolas Verdier graag. Zo bezit hij een diploma alspatissier-chocolatier: 'Tja, ik moest íéts kiezen. Mijn ouders wilden absoluut dat ik een diploma haalde. Die opleiding zag ik zitten omdat je daarin veel kon creëren. Het meest spectaculaire dat ik er maakte, was een voetbalveld in chocolade. Ik zat met mijn hoofd toch altijd meer bij het voetbal dan bij die studie. Ik weet wel nog niet of ik later iets wil doen met dat diploma. De laatste tien jaar ben ik niet meer met chocolade bezig geweest.'Lees het volledige interview met Nicolas Verdier in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 12 oktober.