RC Genk won de Belgische beker, overwinterde in de Europa League en streed tot het einde mee in play-off 1. Een geslaagd seizoen, vindt Vergoossen dus terecht. Het grootste punt van kritiek dit seizoen waren dan ook niet de resultaten, wel de doorstroming van eigen jeugd. Sef Vergoossen geeft zijn visie:

"Ik denk dat je je daarover geen zorgen moet maken. Vorig seizoen kreeg de eigen jeugd heel veel kansen, dit seizoen, zeker op het eind, wat minder. Maar dat is normaal, er is altijd een golfbeweging. Jongens als Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne zie je ook niet zo vaak, kerels die op hun zeventiende speler worden in het eerste elftal, hun lijn gewoon doortrekken en niet terugvallen."

"Als Anthony Limbombe of Ayub invallen in een wedstrijd die leuk loopt en iets opvallends doen, moet je niet meteen denken dat die jongens rijp zijn om constant te spelen in de Jupiler Pro League. Als je structureel bij de Belgische top wilt horen, moet je naar spelers die niet één van de drie wedstrijden goed spelen, maar straks vier van de vijf. En die vijfde mag niet slecht zijn, maar gewoon net iets minder."

"Naarmate het eerste elftal beter presteert, wordt de stap moeilijker. Dat is niet erg, zolang je er maar voor zorgt dat je daar aan de basis op inspeelt, door de échte talenten te halen en door daar maximaal op in te zetten."

"Sommige mensen zeggen dat er gemiddeld elk jaar anderhalve speler uit de jeugd moet doorstromen naar het eerste elftal. Dat is onzin. Het enige wat moet, is dat je jezelf als club geen enkel verwijt kunt maken als een jeugdspeler niet haalt wat je in hem hebt zien zitten. Dan moet je kunnen concluderen dat je er als club alles aan gedaan hebt om die jongen naar het hoogste niveau te brengen. En dus zeg ik: Genk, doe je best met de jeugd. En dat doen ze. Maar het zou best kunnen dat er nu enkele jaren niemand opstaat en nadien weer een De Bruyne of een Benteke."

RC Genk won de Belgische beker, overwinterde in de Europa League en streed tot het einde mee in play-off 1. Een geslaagd seizoen, vindt Vergoossen dus terecht. Het grootste punt van kritiek dit seizoen waren dan ook niet de resultaten, wel de doorstroming van eigen jeugd. Sef Vergoossen geeft zijn visie:"Ik denk dat je je daarover geen zorgen moet maken. Vorig seizoen kreeg de eigen jeugd heel veel kansen, dit seizoen, zeker op het eind, wat minder. Maar dat is normaal, er is altijd een golfbeweging. Jongens als Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne zie je ook niet zo vaak, kerels die op hun zeventiende speler worden in het eerste elftal, hun lijn gewoon doortrekken en niet terugvallen.""Als Anthony Limbombe of Ayub invallen in een wedstrijd die leuk loopt en iets opvallends doen, moet je niet meteen denken dat die jongens rijp zijn om constant te spelen in de Jupiler Pro League. Als je structureel bij de Belgische top wilt horen, moet je naar spelers die niet één van de drie wedstrijden goed spelen, maar straks vier van de vijf. En die vijfde mag niet slecht zijn, maar gewoon net iets minder.""Naarmate het eerste elftal beter presteert, wordt de stap moeilijker. Dat is niet erg, zolang je er maar voor zorgt dat je daar aan de basis op inspeelt, door de échte talenten te halen en door daar maximaal op in te zetten." "Sommige mensen zeggen dat er gemiddeld elk jaar anderhalve speler uit de jeugd moet doorstromen naar het eerste elftal. Dat is onzin. Het enige wat moet, is dat je jezelf als club geen enkel verwijt kunt maken als een jeugdspeler niet haalt wat je in hem hebt zien zitten. Dan moet je kunnen concluderen dat je er als club alles aan gedaan hebt om die jongen naar het hoogste niveau te brengen. En dus zeg ik: Genk, doe je best met de jeugd. En dat doen ze. Maar het zou best kunnen dat er nu enkele jaren niemand opstaat en nadien weer een De Bruyne of een Benteke."