Ahmed El Messaoudi en Faysel Kasmi verkozen Sclessin boven een andere bestemming. Ze werden gehuurd, met een optie tot aankoop. Vijf maanden later is hun sportieve balans dramatisch. Kasmi speelde de eerste drie wedstrijden en viel eind september nog één keer in, El Messaoudi zat een paar keer op de bank maar speelde slechts vijf minuten, begin augustus.

Waarom speelden ze niet vaker? Onder Slavo Muslin zaten ze nog beiden in de wedstrijdkern, onder Yannick Ferrera niet meer. Voor de verplaatsing naar Zulte Waregem waren twee centrale middenvelders onbeschikbaar (Sambou Yatabaré en Eyong Enoh), maar toch koos de trainer met Corentin Fiore voor een verdediger op die positie, terwijl het de beste plaats is van El Messaoudi.

"Ze blijven beiden gefocust", zegt hun makelaar Kismet Eris in Sport/Voetbalmagazine. "Zelfs op vrije dagen rijden ze van Antwerpen en Brussel naar de Académie om er te trainen. Ze spelen met de reserven, die al hun matchen winnen, maar we gaan er alles aan doen opdat ze in januari kunnen vertrekken."

Een terugkeer naar Lierse is geen optie, gezien de precaire sportieve situatie van geel-zwart. "Het zou goed zijn dat ze bij een andere ambitieuze Belgische club wel kunnen tonen dat ze voldoende kwaliteit hebben", aldus Eris.

(Pierre Danvoye)

Ahmed El Messaoudi en Faysel Kasmi verkozen Sclessin boven een andere bestemming. Ze werden gehuurd, met een optie tot aankoop. Vijf maanden later is hun sportieve balans dramatisch. Kasmi speelde de eerste drie wedstrijden en viel eind september nog één keer in, El Messaoudi zat een paar keer op de bank maar speelde slechts vijf minuten, begin augustus.Waarom speelden ze niet vaker? Onder Slavo Muslin zaten ze nog beiden in de wedstrijdkern, onder Yannick Ferrera niet meer. Voor de verplaatsing naar Zulte Waregem waren twee centrale middenvelders onbeschikbaar (Sambou Yatabaré en Eyong Enoh), maar toch koos de trainer met Corentin Fiore voor een verdediger op die positie, terwijl het de beste plaats is van El Messaoudi."Ze blijven beiden gefocust", zegt hun makelaar Kismet Eris in Sport/Voetbalmagazine. "Zelfs op vrije dagen rijden ze van Antwerpen en Brussel naar de Académie om er te trainen. Ze spelen met de reserven, die al hun matchen winnen, maar we gaan er alles aan doen opdat ze in januari kunnen vertrekken." Een terugkeer naar Lierse is geen optie, gezien de precaire sportieve situatie van geel-zwart. "Het zou goed zijn dat ze bij een andere ambitieuze Belgische club wel kunnen tonen dat ze voldoende kwaliteit hebben", aldus Eris.(Pierre Danvoye)