In Servië (vrijdag) en thuis tegen Schotland (dinsdag) krijgen de Rode Duivels twee kansen om beide landen op achterstand te zetten in hun WK-kwalificatiegroep. Kunnen ze tevreden zijn met een nieuwe vier op zes, zoals tegen Wales en Kroatië?

Vicekapitein Thomas Vermaelen in Knack: "Ik vind dat wij de kwaliteiten hebben om élke wedstrijd voor drie punten te gaan. Zo ambitieus moet je zijn, kijk bij welke clubs de Rode Duivels spelen."

Servië

Winnen in Servië is alvast geen sinecure, beseft ook Vermaelen. "Ik heb al in Belgrado gevoetbald, onder René Vandereycken was dat nog. Erg indrukwekkend herinner ik mij, het publiek maakt er een heksenketel van."

"Maar dat mag geen excuus zijn, een echte prof moet daartegen kunnen. Het is in dit soort matchen dat je toont of je het verdient om naar het WK te gaan. Als we op verplaatsing een rechtstreekse concurrent een tik kunnen geven, zet ons dat al een flink stuk op weg."

Schotland

Thuis tegen Schotland is enkel een zege goed genoeg. Vermaelen: "Met alle respect voor de Schotten, maar wij zijn sterker, puur op basis van onze voetbalkwaliteiten."

"Niet dat het een gezondheidswandeling wordt. Zoals ik de Schotten uit de Premier League ken, moet dat een heel fanatieke nationale ploeg zijn. Schotten spelen altijd met volle overgave, de over-mijn-lijkmentaliteit lijkt er aangeboren. Toch mag je tegen zo'n ploeg nooit een steek laten vallen, zeker niet thuis." (JVB/KVDA)

In Servië (vrijdag) en thuis tegen Schotland (dinsdag) krijgen de Rode Duivels twee kansen om beide landen op achterstand te zetten in hun WK-kwalificatiegroep. Kunnen ze tevreden zijn met een nieuwe vier op zes, zoals tegen Wales en Kroatië? Vicekapitein Thomas Vermaelen in Knack: "Ik vind dat wij de kwaliteiten hebben om élke wedstrijd voor drie punten te gaan. Zo ambitieus moet je zijn, kijk bij welke clubs de Rode Duivels spelen." Servië Winnen in Servië is alvast geen sinecure, beseft ook Vermaelen. "Ik heb al in Belgrado gevoetbald, onder René Vandereycken was dat nog. Erg indrukwekkend herinner ik mij, het publiek maakt er een heksenketel van." "Maar dat mag geen excuus zijn, een echte prof moet daartegen kunnen. Het is in dit soort matchen dat je toont of je het verdient om naar het WK te gaan. Als we op verplaatsing een rechtstreekse concurrent een tik kunnen geven, zet ons dat al een flink stuk op weg." Schotland Thuis tegen Schotland is enkel een zege goed genoeg. Vermaelen: "Met alle respect voor de Schotten, maar wij zijn sterker, puur op basis van onze voetbalkwaliteiten." "Niet dat het een gezondheidswandeling wordt. Zoals ik de Schotten uit de Premier League ken, moet dat een heel fanatieke nationale ploeg zijn. Schotten spelen altijd met volle overgave, de over-mijn-lijkmentaliteit lijkt er aangeboren. Toch mag je tegen zo'n ploeg nooit een steek laten vallen, zeker niet thuis." (JVB/KVDA)