1B-club Excelsior Virton heeft maandagavond laten weten verder te gaan zonder haar T1 Dino Toppmöller. De 39-jarige Duitser was pas sinds deze zomer hoofdcoach van de promovendus in de Proximus League. De club laat weten dat Toppmöller zelf ontslag nam. Onvrede met een deel van de bestuurskamer zou de aanleiding zijn geweest. Beide partijen zullen zich van commentaar onthouden.

Toppmöller kende een uitstekend seizoensbegin bij Virton. Onder leiding van de zoon van voormalig succescoach Klaus Toppmöller, die met Bayer Leverkusen ooit de Champions League-finale haalde, deed Virton tot het einde van de eerste periode mee om de eerste plaats. Uiteindelijk moesten de Luxemburgers in een rechtstreeks duel met OH Leuven de duimen leggen. Vanaf het begin van de tweede periode liep het een stuk minder. Virton kon uit zijn eerste drie duels in de tweede periode slechts twee punten halen.

Het is in 1B al de vijfde trainerswissel - op acht teams - dit seizoen. Eerder moesten ook Stijn Vreven (bij Beerschot), Stefan Gislason (bij Lommel), Glen De Boeck (bij Lokeren) en Arnar Gretarsson (bij Roeselare) al vroegtijdig hun boeltje pakken.

Toppmöller was als speler kort actief bij Manchester City en verder ook bij teams als Bochum, Eintracht Frankfurt en Augsburg. Als coach was hij de voorbije jaren succesvol in Luxemburg. Hij leidde Dudelange, de zusterploeg van Virton, naar drie landstitels op rij.

1B-club Excelsior Virton heeft maandagavond laten weten verder te gaan zonder haar T1 Dino Toppmöller. De 39-jarige Duitser was pas sinds deze zomer hoofdcoach van de promovendus in de Proximus League. De club laat weten dat Toppmöller zelf ontslag nam. Onvrede met een deel van de bestuurskamer zou de aanleiding zijn geweest. Beide partijen zullen zich van commentaar onthouden.Toppmöller kende een uitstekend seizoensbegin bij Virton. Onder leiding van de zoon van voormalig succescoach Klaus Toppmöller, die met Bayer Leverkusen ooit de Champions League-finale haalde, deed Virton tot het einde van de eerste periode mee om de eerste plaats. Uiteindelijk moesten de Luxemburgers in een rechtstreeks duel met OH Leuven de duimen leggen. Vanaf het begin van de tweede periode liep het een stuk minder. Virton kon uit zijn eerste drie duels in de tweede periode slechts twee punten halen.Het is in 1B al de vijfde trainerswissel - op acht teams - dit seizoen. Eerder moesten ook Stijn Vreven (bij Beerschot), Stefan Gislason (bij Lommel), Glen De Boeck (bij Lokeren) en Arnar Gretarsson (bij Roeselare) al vroegtijdig hun boeltje pakken.Toppmöller was als speler kort actief bij Manchester City en verder ook bij teams als Bochum, Eintracht Frankfurt en Augsburg. Als coach was hij de voorbije jaren succesvol in Luxemburg. Hij leidde Dudelange, de zusterploeg van Virton, naar drie landstitels op rij.