Beide teams zijn na twee speeldagen de enige overgebleven ploegen die nog met zes op zes achter hun naam staan. Club Brugge kon zo zijn concurrenten achter zich houden, Anderlecht pikte de tweede plaats van landskampioen AA Gent in en onderstreept zo steeds meer zijn titelambities.

1998

Als blauw-zwart zondagavond (18 uur) in het Constant Vanden Stockstadion wint, wordt de kloof met de recordkampioen uitgediept tot zeven punten, terwijl er nadien nog maar 21 punten te verdienen zijn.

Bovendien zijn de Bruggelingen in het voordeel omdat ze de reguliere competitie vorige maand als leider afgesloten hebben. Dat geeft als voordeel dat ze bij een gelijke stand paars-wit toch achter zich houden. Concreet betekent dit dat Anderlecht in dat geval al acht punten zou moeten goedmaken op de West-Vlamingen.

Houden de Brusselaars de drie punten thuis, dan komen ze tot op één punt en ligt de titelstrijd weer helemaal open. De Belgische recordkampioen heeft een mentaal voordeel, want in de competitie wonnen ze twee keer afgetekend van Club (3-1 thuis, 1-4 in Brugge).

Bovendien konden de Bruggelingen in competitieverband nu al 23 duels niet meer winnen in Brussel. De laatste zege in het Astridpark dateert van 9 september 1998. Het werd toen 2-3, met doelpunten van onder anderen Oleg Iachtchouk en Edgaras Jankauskas...

Kloof

In Play-off 1 opent AA Gent vrijdagavond (20u30) de debatten met een thuisduel tegen KV Oostende. De Gentenaars, die vorig weekend een opdoffer van formaat kregen in het Jan Breydelstadion, volgen in de stand op de derde plaats al op zeven punten van de leiders en moesten dus winnen om de kloof alleszins niet groter te laten worden. KV Oostende zit na een toch wel knap seizoen in de hoek waar de klappen vallen en kon nog geen punt sprokkelen in de play-offs.

Zaterdagavond (18u) krijgt Zulte Waregem Racing Genk over de vloer, een interessant duel in de strijd om de ereplaatsen.

Play-off 2

In Play-off 2b staan beide matchen zaterdag op het programma. Om 20u is er Lokeren tegen STVV, om 20u30 probeert KV Mechelen in een thuiswedstrijd tegen Charleroi zijn maximum te behouden.

In groep A gaat KV Kortrijk op bezoek bij Waasland-Beveren (20u). De slotwedstrijd wordt zondagavond (20u) in Play-off 2a gespeeld, met de Waalse clash tussen Moeskroen-Péruwelz en Bekerwinnaar Standard. (Belga/KVDA)

Beide teams zijn na twee speeldagen de enige overgebleven ploegen die nog met zes op zes achter hun naam staan. Club Brugge kon zo zijn concurrenten achter zich houden, Anderlecht pikte de tweede plaats van landskampioen AA Gent in en onderstreept zo steeds meer zijn titelambities.Als blauw-zwart zondagavond (18 uur) in het Constant Vanden Stockstadion wint, wordt de kloof met de recordkampioen uitgediept tot zeven punten, terwijl er nadien nog maar 21 punten te verdienen zijn. Bovendien zijn de Bruggelingen in het voordeel omdat ze de reguliere competitie vorige maand als leider afgesloten hebben. Dat geeft als voordeel dat ze bij een gelijke stand paars-wit toch achter zich houden. Concreet betekent dit dat Anderlecht in dat geval al acht punten zou moeten goedmaken op de West-Vlamingen. Houden de Brusselaars de drie punten thuis, dan komen ze tot op één punt en ligt de titelstrijd weer helemaal open. De Belgische recordkampioen heeft een mentaal voordeel, want in de competitie wonnen ze twee keer afgetekend van Club (3-1 thuis, 1-4 in Brugge). Bovendien konden de Bruggelingen in competitieverband nu al 23 duels niet meer winnen in Brussel. De laatste zege in het Astridpark dateert van 9 september 1998. Het werd toen 2-3, met doelpunten van onder anderen Oleg Iachtchouk en Edgaras Jankauskas...In Play-off 1 opent AA Gent vrijdagavond (20u30) de debatten met een thuisduel tegen KV Oostende. De Gentenaars, die vorig weekend een opdoffer van formaat kregen in het Jan Breydelstadion, volgen in de stand op de derde plaats al op zeven punten van de leiders en moesten dus winnen om de kloof alleszins niet groter te laten worden. KV Oostende zit na een toch wel knap seizoen in de hoek waar de klappen vallen en kon nog geen punt sprokkelen in de play-offs.Zaterdagavond (18u) krijgt Zulte Waregem Racing Genk over de vloer, een interessant duel in de strijd om de ereplaatsen. In Play-off 2b staan beide matchen zaterdag op het programma. Om 20u is er Lokeren tegen STVV, om 20u30 probeert KV Mechelen in een thuiswedstrijd tegen Charleroi zijn maximum te behouden. In groep A gaat KV Kortrijk op bezoek bij Waasland-Beveren (20u). De slotwedstrijd wordt zondagavond (20u) in Play-off 2a gespeeld, met de Waalse clash tussen Moeskroen-Péruwelz en Bekerwinnaar Standard. (Belga/KVDA)