Als Kara Mbodj het voorstel aanvaardt, dan mist hij de duels tegen KV Oostende (23/11, uit), Oud-Heverlee Leuven (01/12, thuis), KV Mechelen (04/12, achtste finales Beker van België) en Lokeren (08/12, thuis). Zo niet, dan verschijnt hij vrijdag voor de Geschillencommissie.

Benen vooruit

De Senegalees kreeg in de Cristal Arena al in de openingsfase van de partij tegen RSCA (0-1) een rood karton onder de neus geduwd. Scheidsrechter Tim Pots stuurde hem van het veld na een erg gevaarlijke tackle met twee benen vooruit op de enkels van Frank Acheampong.

Achteraf meldde Genk-coach Mario Been al dat de rode kaart volledig terecht was en dat zijn verdediger nooit zo'n tackle had mogen inzetten.

Siebe Blondelle

Naast Kara kreeg ook Waasland-Beveren-speler Siebe Blondelle een schorsingsvoorstel van het bondsparket. Hij was zondagavond in de partij aan de Gaverbeek tegen Zulte Waregem (2-0) uitgesloten na een fout in de zestien en riskeert daar één speeldag schorsing voor (plus 100 euro boete). Blondelle dreigt de uitwedstrijd op AA Gent (23/11) te missen.

Ook voor hem geld: het voorstel aanvaarden of vrijdag voor de Geschillencommissie verschijnen. (Belga/KVDA)

Als Kara Mbodj het voorstel aanvaardt, dan mist hij de duels tegen KV Oostende (23/11, uit), Oud-Heverlee Leuven (01/12, thuis), KV Mechelen (04/12, achtste finales Beker van België) en Lokeren (08/12, thuis). Zo niet, dan verschijnt hij vrijdag voor de Geschillencommissie.Benen vooruit De Senegalees kreeg in de Cristal Arena al in de openingsfase van de partij tegen RSCA (0-1) een rood karton onder de neus geduwd. Scheidsrechter Tim Pots stuurde hem van het veld na een erg gevaarlijke tackle met twee benen vooruit op de enkels van Frank Acheampong. Achteraf meldde Genk-coach Mario Been al dat de rode kaart volledig terecht was en dat zijn verdediger nooit zo'n tackle had mogen inzetten. Siebe Blondelle Naast Kara kreeg ook Waasland-Beveren-speler Siebe Blondelle een schorsingsvoorstel van het bondsparket. Hij was zondagavond in de partij aan de Gaverbeek tegen Zulte Waregem (2-0) uitgesloten na een fout in de zestien en riskeert daar één speeldag schorsing voor (plus 100 euro boete). Blondelle dreigt de uitwedstrijd op AA Gent (23/11) te missen. Ook voor hem geld: het voorstel aanvaarden of vrijdag voor de Geschillencommissie verschijnen. (Belga/KVDA)