Vijf pittige vragen aan Glen De Boeck (KV Kortrijk): ‘Dit wordt een heel positief verhaal, geloof me’

© BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De eerste indrukken van de nieuwe trainer van KV Kortrijk zijn positief, vertelt Glen De Boeck ons zelf: ‘Vrijdag hoorde ik de spelers al zeggen: die twee nieuwe trainers zijn zot.’

1 We hebben je, tegen je gewoonte in, niet gezien op de interland België-Mexico. Te druk?

Inderdaad. Ik was vrijdagavond laat thuis, en heb de wedstrijd dan maar vanuit de zetel bekeken. Het zijn hectische dagen geweest. Ik heb zondagavond het eerste telefoontje gehad van Kortrijk, maandagavond vergaderd met de mensen van de club en dinsdagavond getekend. Woensdag stond ik voor het eerst op het trainingsveld en zijn we beginnen werken. We gaan er iets van maken en dat kan ook. Als ik zie wat er bij Kortrijk zit aan kwaliteit, moet dat lukken. Aanvallend is er zoveel talent, dat had ik bij Waasland-Beveren en in Moeskroen niet. Echt niet. Je moet natuurlijk spelers laten voelen dat je het in hen ziet zitten. Mijn indruk is dat deze ploeg de kwaliteiten heeft om op de helft van de tegenstander te spelen. Christophe Lepoint? Hij zegt dat hij begin december klaar zal zijn, we zullen zien of dat lukt.

2 Dat kiezen voor de aanval houdt verdedigend toch consequenties in?

‘We gaan er iets van maken en dat kan ook. Als ik zie wat er bij Kortrijk zit aan kwaliteit, moet dat lukken.’

Verdedigend is er een probleem, dat is duidelijk. Ik vind het raar dat Yannis Anastasiou er deze zomer geen extra centrale verdediger bij wilde, maar ieder heeft zijn manier van werken en zijn voorkeuren. We gaan dat oplossen door over te schakelen naar een verdediging met drie, om op die manier wat meer zekerheid te krijgen. We hebben geen echte links- en rechtsachter. Ook dan kun je beter het centraal dicht zetten en de flanken laten lopen. Anthony Van Loo is nog wel even uit, maar met Lukas Van Eenoo, Kristof DHaene, BryanVerboom en Idir Ouali zitten er in de kern mensen genoeg met loopvermogen. Een ander systeem lijkt me de oplossing voor de problemen.

3 Je legt er op training de pees op, horen we.

Vrijdag hoorde ik de spelers al zeggen: die twee nieuwe trainers zijn zot. Yannis had een Nederlandse visie op de manier van voetballen en trainen: alles met de bal. Ze hébben al veel gelopen deze week. De Belgische competitie is nu eenmaal de Nederlandse niet. Maar dat is slechts een stukje van het werk.

4 Waasland-Beveren deed een beroep op je toen het slecht ging, Excel Mouscron ook. Pas in januari kan je eventueel nieuwe spelers aantrekken. Hoe zal je tot dan te werk gaan?

Als je een ploeg overneemt die in degradatiegevaar zit, moet je ook werken aan het vertrouwen, de organisatie. De spelers bewust maken dat we in een moeilijke situatie zitten, maar dat er wél een uitweg is, waar je alleen als team kan uitraken.

We moeten focussen op het team, spelers mogen niet op een eilandje kruipen. De kapitein moet een aantal spelers rond zich verzamelen en zij moeten de boel vooruit duwen. Maar dat gaat lukken.

5 Wat bedoelde je bij je voorstelling met: We moeten West-Vlaamser worden?

Dat heb ik niet gezegd. Wel, dat we de West-Vlaamse mentaliteit in de ploeg moesten brengen. Hard werken, voortdoen, niet achterom zien en werken, werken, werken. Iedereen moet terug bang zijn om naar Kortrijk te komen. Samen met Lorenzo Staelens is het in het verleden al een paar keer gelukt, op dat vlak gaat het goed. Wouter Vrancken is er bij gekomen voor de technische trainingen en er komt ook nog iemand voor de fysieke voorbereiding. Nee, ik ben in een heel leuke club terechtgekomen. Ik weet nog dat de afgevaardigde van Excel Mouscron vorig jaar zei, toen we voor de beker in Kortrijk gingen voetballen: dit is een club voor jou, Glen. Ik moet die na drie dagen gelijk geven. Waarom? Ik kan dat moeilijk omschrijven, maar ik voel dat. Dit wordt een heel positief verhaal, geloof me.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content