Vincent Kompany heeft in de competitiewedstrijd tegen Aston Villa een scheurtje opgelopen in de linkerlies. De aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels is minstens vier weken out en mist de WK-kwalificatiewedstrijd van 6 september in Schotland, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Kompany onderging een scanneronderzoek, maar over de uitkomst daarvan werd niet gecommuniceerd. Volgens HLN is de centrale verdediger zeker een maand buiten strijd.

In het beste geval zou Kompany weer fit zijn voor de stadsderby tegen United op 22 september. De laatste twee WK-voorrondematchen, op 11 oktober in Kroatië en op 15 oktober thuis tegen Wales zouden niet in gevaar zijn. (Belga/SD)


Vincent Kompany heeft in de competitiewedstrijd tegen Aston Villa een scheurtje opgelopen in de linkerlies. De aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels is minstens vier weken out en mist de WK-kwalificatiewedstrijd van 6 september in Schotland, zo meldt Het Laatste Nieuws. Kompany onderging een scanneronderzoek, maar over de uitkomst daarvan werd niet gecommuniceerd. Volgens HLN is de centrale verdediger zeker een maand buiten strijd. In het beste geval zou Kompany weer fit zijn voor de stadsderby tegen United op 22 september. De laatste twee WK-voorrondematchen, op 11 oktober in Kroatië en op 15 oktober thuis tegen Wales zouden niet in gevaar zijn. (Belga/SD)