Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De cijfers zijn koren op de molen van de profclubs, die bondsvoorzitter François De Keersmaecker uit het zadel willen lichten.

Vorig seizoen bedroeg het verlies nog 200.000 euro, nu zouden de rode cijfers oplopen tot 3,2 miljoen euro op een totaalbudget van 40 miljoen. Een groot deel van het verlies -2 miljoen euro- is te wijten aan de ontslagronde van een 20-tal mensen, de meesten met een lange staat van dienst. Maar daarbovenop wordt nog 1,2 miljoen verlies gemaakt, ondanks de besparingsmaatregelen die de bond nam.

Verbouwd hotel

"De belangrijkste reden voor dat verlies is dat we dit seizoen een thuiswedstrijd minder spelen dan gebudgetteerd", zegt bondsvoorzitter De Keersmaecker in de kranten. Elke uitverkochte thuiswedstrijd in het Koning Boudewijnstadion levert de bond zo'n 400.000 euro op, exclusief tv-rechten. Daarnaast is er nog de verbouwing van een hotel naast een oefencomplex in Tubeke. De meerkost van die verbouwing kan oplopen tot 3 miljoen euro. De bondsvoorzitter gelooft echter dat het project zich op termijn zal terugbetalen. Maar ook de familiedag van de voetbalbond in september vorig jaar in Oostende, eindigt met een financiële strop. Tegenover 230.000 euro kosten, staan slechts 100.000 euro inkomsten.

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten van Mediahuis. De cijfers zijn koren op de molen van de profclubs, die bondsvoorzitter François De Keersmaecker uit het zadel willen lichten.Vorig seizoen bedroeg het verlies nog 200.000 euro, nu zouden de rode cijfers oplopen tot 3,2 miljoen euro op een totaalbudget van 40 miljoen. Een groot deel van het verlies -2 miljoen euro- is te wijten aan de ontslagronde van een 20-tal mensen, de meesten met een lange staat van dienst. Maar daarbovenop wordt nog 1,2 miljoen verlies gemaakt, ondanks de besparingsmaatregelen die de bond nam. "De belangrijkste reden voor dat verlies is dat we dit seizoen een thuiswedstrijd minder spelen dan gebudgetteerd", zegt bondsvoorzitter De Keersmaecker in de kranten. Elke uitverkochte thuiswedstrijd in het Koning Boudewijnstadion levert de bond zo'n 400.000 euro op, exclusief tv-rechten. Daarnaast is er nog de verbouwing van een hotel naast een oefencomplex in Tubeke. De meerkost van die verbouwing kan oplopen tot 3 miljoen euro. De bondsvoorzitter gelooft echter dat het project zich op termijn zal terugbetalen. Maar ook de familiedag van de voetbalbond in september vorig jaar in Oostende, eindigt met een financiële strop. Tegenover 230.000 euro kosten, staan slechts 100.000 euro inkomsten.(Belga/RR)