Dat bericht La Dernière Heure/Les Sports vrijdag. De inverdenkingstelling van Zahavi zou volgens de krant dateren van enkele weken geleden. Er zouden huiszoekingen uitgevoerd zijn op de zetels van bedrijven in Malta.

De inverdenkingstelling van Zahavi kadert in het onderzoek dat het federaal parket al enige tijd voert naar voetbalclub Royal Excelsior Moeskroen. Speurders hebben immers reden om aan te nemen dat via buitenlandse maatschappijen gepoogd werd te verbergen dat de voetbalclub onder controle stond van de internationale spelersmakelaar Zahavi. De club zelf wordt er ook van verdacht valse documenten te hebben ingediend bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport, in het kader van een beroep tegen de beslissing tot weigering van de licentiecommissie. Het onderzoek had tot doel na te gaan of deze vermeende kunstgrepen het mogelijk hebben gemaakt Moeskroen onwettig in divisie 1 te houden door het opzetten van een controlestructuur op de club via offshorebedrijven

Het ging meer bepaald om het verslag van een Algemene Vergadering waarop het ontslag van de Zwitser Marc Rautenberg werd geacteerd. Rautenberg is de rechterhand van de internationale topmakelaar Pini Zahavi, en was zelf ook voetbalmakelaar maar tegelijkertijd ook bestuurder bij de club, wat ingaat tegen het reglement van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Volgens De Standaard kregen de speurders in het dossier vanuit het fiscaal paradijs Malta bezwarend materiaal dat aantoont dat Zahavi via een aantal firma's waar hij zelf achter zat, geld in de club pompte terwijl dat eigenlijk al niet meer mocht. Zahavi werd aan het begin van de zomer in België ondervraagd en in verdenking gesteld maar vrijgelaten.

Dat bericht La Dernière Heure/Les Sports vrijdag. De inverdenkingstelling van Zahavi zou volgens de krant dateren van enkele weken geleden. Er zouden huiszoekingen uitgevoerd zijn op de zetels van bedrijven in Malta.De inverdenkingstelling van Zahavi kadert in het onderzoek dat het federaal parket al enige tijd voert naar voetbalclub Royal Excelsior Moeskroen. Speurders hebben immers reden om aan te nemen dat via buitenlandse maatschappijen gepoogd werd te verbergen dat de voetbalclub onder controle stond van de internationale spelersmakelaar Zahavi. De club zelf wordt er ook van verdacht valse documenten te hebben ingediend bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport, in het kader van een beroep tegen de beslissing tot weigering van de licentiecommissie. Het onderzoek had tot doel na te gaan of deze vermeende kunstgrepen het mogelijk hebben gemaakt Moeskroen onwettig in divisie 1 te houden door het opzetten van een controlestructuur op de club via offshorebedrijven Het ging meer bepaald om het verslag van een Algemene Vergadering waarop het ontslag van de Zwitser Marc Rautenberg werd geacteerd. Rautenberg is de rechterhand van de internationale topmakelaar Pini Zahavi, en was zelf ook voetbalmakelaar maar tegelijkertijd ook bestuurder bij de club, wat ingaat tegen het reglement van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Volgens De Standaard kregen de speurders in het dossier vanuit het fiscaal paradijs Malta bezwarend materiaal dat aantoont dat Zahavi via een aantal firma's waar hij zelf achter zat, geld in de club pompte terwijl dat eigenlijk al niet meer mocht. Zahavi werd aan het begin van de zomer in België ondervraagd en in verdenking gesteld maar vrijgelaten.