Bob Madou, business director van de KBVB, geeft in Sport/Voetbalmagazine toelichting bij die keuze: "Eerst en vooral: de beesten waren stilaan op." (lacht)

"Weinig mensen konden zich iets voorstellen bij een Duivelin. We hebben als alternatief ook de Belgian Diamonds overwogen, maar dat vonden we iets te veel druk voor een jonge groep die nog aan het begin van de weg staat."

"De Belgian Flames is een geknipte naam omdat hij in alle landstalen goed klinkt. Daarnaast is er de associatie met enerzijds de Rode Duivels, en anderzijds met de passie waarmee onze speelsters aantreden."

Bob Madou, business director van de KBVB, geeft in Sport/Voetbalmagazine toelichting bij die keuze: "Eerst en vooral: de beesten waren stilaan op." (lacht) "Weinig mensen konden zich iets voorstellen bij een Duivelin. We hebben als alternatief ook de Belgian Diamonds overwogen, maar dat vonden we iets te veel druk voor een jonge groep die nog aan het begin van de weg staat." "De Belgian Flames is een geknipte naam omdat hij in alle landstalen goed klinkt. Daarnaast is er de associatie met enerzijds de Rode Duivels, en anderzijds met de passie waarmee onze speelsters aantreden."