In de schaduw van het duel in Gent begint Club Brugge op Mambourg aan zijn laatste tweeluik van een lang seizoen. Club heeft in principe nog één zege nodig om derde te eindigen. Komt die er niet vanavond, dan kan het zondag tegen KV Kortrijk, bij het afscheid in eigen huis. Daarna kan tot 22 juni de riem eraf. Een langere vakantie dan normaal, maar in de ogen van de technische staf hebben de spelers die wel verdiend. Club start sowieso Europees laat, zodat de 'voorbereiding' nog in augustus _ als de competitie al is gestart _ zal worden doorgetrokken.

Voor Charleroi is de inzet nog groot. De club is met Standard verwikkeld in een strijd om de vierde plaats. Standard heeft op dit moment één punt meer. Bij verlies vanavond tegen Club en winst van de Rouches in Gent zijn ze buiten bereik en wordt het onderlinge duel van zondag er een met alleen prestige als inzet. Dan moeten de Carolo'ss nog een week extra aan de bak tegen de winnaar van het duel KV Mechelen-Lokeren (uit en thuis). Bovendien grijpen ze dan naast een premie. Mehdi Bayat beloofde voor de start van de play-offs zijn spelers immers dat ze niks zouden krijgen voor een zesde plaats, maar ook niks voor een vijfde. Een premie is er wel vanaf plaats vier. Charleroi _ waar Neeskens Kebano (knie) net als in Brugge pas tijdens de laatste opwarming wil beslissen of hij speelklaar is _ speelt dus straks voor centen en wat extra vakantie.

Club én stad kunnen twee extra weken (geen laatste thuiswedstrijd op 31 mei en pas eind juli of begin augustus een eerste keer Europees, afhankelijk van de loting) goed gebruiken. Mambourg, en vooral de hoofdtribune, krijgt deze zomer immers een facelift. Een nieuwe keuken, nieuwe valse plafonds, nieuwe trappen, bredere nooduitgangen en vooral: allemaal nieuwe zitjes. Als Charleroi vijfde wordt, moet er half juli al Europees worden gespeeld en eindigt dit seizoen met een thuiswedstrijd op zondag 31 mei. Dat wordt krap voor de verbouwingen. Daarom is er al nagedacht over uitwijken. Mocht de club niet klaar zijn met de werken, dan wordt in juli in het Constant Vanden Stockstadion Europees gespeeld.

In de schaduw van het duel in Gent begint Club Brugge op Mambourg aan zijn laatste tweeluik van een lang seizoen. Club heeft in principe nog één zege nodig om derde te eindigen. Komt die er niet vanavond, dan kan het zondag tegen KV Kortrijk, bij het afscheid in eigen huis. Daarna kan tot 22 juni de riem eraf. Een langere vakantie dan normaal, maar in de ogen van de technische staf hebben de spelers die wel verdiend. Club start sowieso Europees laat, zodat de 'voorbereiding' nog in augustus _ als de competitie al is gestart _ zal worden doorgetrokken.Voor Charleroi is de inzet nog groot. De club is met Standard verwikkeld in een strijd om de vierde plaats. Standard heeft op dit moment één punt meer. Bij verlies vanavond tegen Club en winst van de Rouches in Gent zijn ze buiten bereik en wordt het onderlinge duel van zondag er een met alleen prestige als inzet. Dan moeten de Carolo'ss nog een week extra aan de bak tegen de winnaar van het duel KV Mechelen-Lokeren (uit en thuis). Bovendien grijpen ze dan naast een premie. Mehdi Bayat beloofde voor de start van de play-offs zijn spelers immers dat ze niks zouden krijgen voor een zesde plaats, maar ook niks voor een vijfde. Een premie is er wel vanaf plaats vier. Charleroi _ waar Neeskens Kebano (knie) net als in Brugge pas tijdens de laatste opwarming wil beslissen of hij speelklaar is _ speelt dus straks voor centen en wat extra vakantie.Club én stad kunnen twee extra weken (geen laatste thuiswedstrijd op 31 mei en pas eind juli of begin augustus een eerste keer Europees, afhankelijk van de loting) goed gebruiken. Mambourg, en vooral de hoofdtribune, krijgt deze zomer immers een facelift. Een nieuwe keuken, nieuwe valse plafonds, nieuwe trappen, bredere nooduitgangen en vooral: allemaal nieuwe zitjes. Als Charleroi vijfde wordt, moet er half juli al Europees worden gespeeld en eindigt dit seizoen met een thuiswedstrijd op zondag 31 mei. Dat wordt krap voor de verbouwingen. Daarom is er al nagedacht over uitwijken. Mocht de club niet klaar zijn met de werken, dan wordt in juli in het Constant Vanden Stockstadion Europees gespeeld.