'De bouwvergunning is nog steeds niet in orde. Wij zitten nog steeds muurvast. We hadden een vergunning. In april 2021 werd die echter ingetrokken door het stadsbestuur. Dit wegens een procedurefout. Er werd ondertussen een moberstudie of mobiliteitsstudie gemaakt. Die zou volgende maand volledig afgewerkt zijn. Daarna zal ik die omgevingsvergunning voor het nieuwe stadioncomplex indienen. Wij hopen volgend jaar eindelijk te kunnen beginnen met de bouw zodat het project in de zomer van 2024 volledig klaar zal zijn. Er is iemand die de bouw steevast wil aanvechten. Waarom weet ik niet. KMSK Deinze heeft de man in kwestie niets aangedaan maar blijkbaar is hij tegen de bouwplannen en stelt hij alles in het werk om ons te dwarsbomen', meldt voorzitter Denijs Van De Weghe.

Als alles mee zit zou KMSK Deinze in het jaar 2024 dan eindelijk toch in het nieuwe complex aan de slag kunnen. 'Het zou mooi zijn dat we tegen dan ook de zekerheid hebben over de promotie naar de Jupiler Pro League en wij dan al in ons nieuw stadion kunnen spelen. Maar er zijn meerdere clubs in 1B die de ambitie hebben om naar 1A door te stoten. Met de inbreng van ACA Football Partners kan alles echter in een stroomversnelling komen. Bedoeling is wel dat wanneer het hele stadionproject afgewerkt is, KMSK Deinze het stadion van mij gaat huren', verduidelijkt Denijs Van De Weghe.

'De bouwvergunning is nog steeds niet in orde. Wij zitten nog steeds muurvast. We hadden een vergunning. In april 2021 werd die echter ingetrokken door het stadsbestuur. Dit wegens een procedurefout. Er werd ondertussen een moberstudie of mobiliteitsstudie gemaakt. Die zou volgende maand volledig afgewerkt zijn. Daarna zal ik die omgevingsvergunning voor het nieuwe stadioncomplex indienen. Wij hopen volgend jaar eindelijk te kunnen beginnen met de bouw zodat het project in de zomer van 2024 volledig klaar zal zijn. Er is iemand die de bouw steevast wil aanvechten. Waarom weet ik niet. KMSK Deinze heeft de man in kwestie niets aangedaan maar blijkbaar is hij tegen de bouwplannen en stelt hij alles in het werk om ons te dwarsbomen', meldt voorzitter Denijs Van De Weghe. Als alles mee zit zou KMSK Deinze in het jaar 2024 dan eindelijk toch in het nieuwe complex aan de slag kunnen. 'Het zou mooi zijn dat we tegen dan ook de zekerheid hebben over de promotie naar de Jupiler Pro League en wij dan al in ons nieuw stadion kunnen spelen. Maar er zijn meerdere clubs in 1B die de ambitie hebben om naar 1A door te stoten. Met de inbreng van ACA Football Partners kan alles echter in een stroomversnelling komen. Bedoeling is wel dat wanneer het hele stadionproject afgewerkt is, KMSK Deinze het stadion van mij gaat huren', verduidelijkt Denijs Van De Weghe.