KV Mechelen en zijn linksachter Antonio Ghomsi horen vrijdag wat de definitieve schorsing is die de Kameroener krijgt voor de elleboogbeweging die hij op speeldag zeven maakte in de richting van het aangezicht van Gentspeler Jordan Remacle.

Tegen Cercle Brugge mag KV hem zaterdag nog opstellen. Nadien moet Ghomsi mogelijk aan de kant blijven, want hoewel hij in Gent geen sanctie kreeg, sprak de geschillencommissie van de voetbalbond achteraf wel een straf uit op basis van de tv-beelden: een schorsing van vier speeldagen. De club ging in beroep.

Maatregelen

Het is niet de eerste keer dat gedrag van Ghomsi commotie opwekt. Op 1 oktober 2011 kreeg hij in Kortrijk rood omdat hij op Kortrijkspeler Ernest Nfor was gaan staan en stak hij bij het verlaten van het veld zijn middelvingers op naar het thuispubliek.

Begin dit jaar verscheen hij voor de rechter wegens partnergeweld en in mei werd gezegd dat hij tijdens een match op een hand van Cerclespeler Rudy was gaan staan. Toen werd hij vrijgesproken omdat de tv-beelden geen uitsluitsel gaven.

"Ghomsi heeft een attitudeprobleem", stelt KVM-voorzitter Johan Timmermans onomwonden in Sport/Voetbalmagazine. "Door de week is dat een rustige jongen, maar hij verandert eens hij gras ruikt. De trainer praatte al met hem. Als dat niks uithaalt, treffen we maatregelen, een cursus agressiebeheersing bijvoorbeeld."

Op de vraag of Ghomsi in de fase met Remacle over de schreef ging, antwoordt trainer Harm van Veldhoven: "Helemaal niet. Ik weet dat zoiets bij Ghomsi niet bewust gebeurt, want ik zie het ook vaak op training. Hij gaat telkens vol voor de bal, maar maakt daarbij niet altijd de juiste inschatting. Om een bal af te schermen moet je stevig tegenwicht bieden. Als een duw je dan uit je evenwicht haalt, ga je automatisch je armen gebruiken om dat te herstellen. Met slow motions wordt zo'n fase vaak uit zijn context gerukt."

Van Veldhoven vindt de spelstijl van Ghomsi niet problematisch. "Hij is heel explosief, maar dat mag je niet helemaal wegnemen. Wel moet hij zich bewust worden van zijn lichaamstaal, hij moet weten dat die zich tegen hem kan keren."

Contractverlenging of niet?

Ook sportief directeur Fi Vanhoof beaamt dat: "Ghomsi gebruikt zijn volledige lichaam om duels te winnen. Hij is hard, maar hij komt niet op het veld met het idee dat hij er een tegenspeler gaat afstampen. Ghomsi is een winnaar, en in zijn hevigheid doet hij minder beredeneerde dingen. Dat stoort mij in die zin dat het te vaak gebeurt."

Ghomsi speelde sinds 2009 al in 91 competitiematchen van Malinwa. Zijn contract loopt tot 2014. Op de vraag of dit alles kan meespelen als er nagedacht wordt over een verlenging, antwoordt Vanhoof: "Zeker. Dit komt niet goed aan." (KDR)

KV Mechelen en zijn linksachter Antonio Ghomsi horen vrijdag wat de definitieve schorsing is die de Kameroener krijgt voor de elleboogbeweging die hij op speeldag zeven maakte in de richting van het aangezicht van Gentspeler Jordan Remacle. Tegen Cercle Brugge mag KV hem zaterdag nog opstellen. Nadien moet Ghomsi mogelijk aan de kant blijven, want hoewel hij in Gent geen sanctie kreeg, sprak de geschillencommissie van de voetbalbond achteraf wel een straf uit op basis van de tv-beelden: een schorsing van vier speeldagen. De club ging in beroep.MaatregelenHet is niet de eerste keer dat gedrag van Ghomsi commotie opwekt. Op 1 oktober 2011 kreeg hij in Kortrijk rood omdat hij op Kortrijkspeler Ernest Nfor was gaan staan en stak hij bij het verlaten van het veld zijn middelvingers op naar het thuispubliek. Begin dit jaar verscheen hij voor de rechter wegens partnergeweld en in mei werd gezegd dat hij tijdens een match op een hand van Cerclespeler Rudy was gaan staan. Toen werd hij vrijgesproken omdat de tv-beelden geen uitsluitsel gaven."Ghomsi heeft een attitudeprobleem", stelt KVM-voorzitter Johan Timmermans onomwonden in Sport/Voetbalmagazine. "Door de week is dat een rustige jongen, maar hij verandert eens hij gras ruikt. De trainer praatte al met hem. Als dat niks uithaalt, treffen we maatregelen, een cursus agressiebeheersing bijvoorbeeld."Op de vraag of Ghomsi in de fase met Remacle over de schreef ging, antwoordt trainer Harm van Veldhoven: "Helemaal niet. Ik weet dat zoiets bij Ghomsi niet bewust gebeurt, want ik zie het ook vaak op training. Hij gaat telkens vol voor de bal, maar maakt daarbij niet altijd de juiste inschatting. Om een bal af te schermen moet je stevig tegenwicht bieden. Als een duw je dan uit je evenwicht haalt, ga je automatisch je armen gebruiken om dat te herstellen. Met slow motions wordt zo'n fase vaak uit zijn context gerukt." Van Veldhoven vindt de spelstijl van Ghomsi niet problematisch. "Hij is heel explosief, maar dat mag je niet helemaal wegnemen. Wel moet hij zich bewust worden van zijn lichaamstaal, hij moet weten dat die zich tegen hem kan keren."Contractverlenging of niet?Ook sportief directeur Fi Vanhoof beaamt dat: "Ghomsi gebruikt zijn volledige lichaam om duels te winnen. Hij is hard, maar hij komt niet op het veld met het idee dat hij er een tegenspeler gaat afstampen. Ghomsi is een winnaar, en in zijn hevigheid doet hij minder beredeneerde dingen. Dat stoort mij in die zin dat het te vaak gebeurt."Ghomsi speelde sinds 2009 al in 91 competitiematchen van Malinwa. Zijn contract loopt tot 2014. Op de vraag of dit alles kan meespelen als er nagedacht wordt over een verlenging, antwoordt Vanhoof: "Zeker. Dit komt niet goed aan." (KDR)