Proximus wil Damso niet voor WK-lied

Proximus wil Damso niet voor WK-lied

De CEO van Proximus, Dominique Leroy, kan zich niet vinden in de keuze van de Voetbalbond om de Brusselse rapper Damso het WK-lied voor de Rode Duivels te laten schrijven. Ze zal er bij de Voetbalbond op aandringen die beslissing ongedaan te maken.

Coucke op 1 maart nieuwe voorzitter RSCA

Coucke op 1 maart nieuwe voorzitter RSCA

"De komende twee maanden wordt Roger Vanden Stock voorzitter. Vanaf 1 maart wordt Roger erevoorzitter en ikzelf voorzitter", zegt de gloednieuwe eigenaar van RSC Anderlecht, Marc Coucke. "Tot die tijd ga ik mee op zoek naar een opvolger in Oostende."

Voetbalwedstrijden afgelast door sneeuw

Voetbalwedstrijden afgelast door sneeuw

De sneeuw gooit roet in het eten van voetbalwedstrijden die vandaag op het programma staan. Wedstrijden van jeugd tot en met eerste provinciale klasse worden afgelast in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant. Club Brugge onderzoekt of het straks om 14.30 uur wel tegen Lokeren kan spelen.

Kritiek op grotere pinten bij Antwerp

Kritiek op grotere pinten bij Antwerp

Voetbalclub Antwerp verkoopt vanaf dit weekend in het stadion bier in bekers van 33 centiliter, in plaats van 25. Volgens de club is dat gewoon gemakkelijker: dan moeten supporters niet zo vaak over en weer naar de toog lopen. Maar die uitleg houdt geen steek, zeggen specialisten. Supporters gaan er alleen nog meer door drinken. De supporters van Antwerp staan bekend om hun fantastische sfeer maar zijn ook berucht, onder meer om hun drankgebruik. Gemiddeld verzetten ze vijf drankjes per wedstrijd, zeggen officieuze cijfers, het dubbele van andere clubs.

Voetbal Vlaanderen stelt zichzelf voor

Voetbal Vlaanderen stelt zichzelf voor

Voetbal Vlaanderen heeft zichzelf voorgesteld met een groot evenement. Voetbal Vlaanderen is de overkoepeling van de verschillende bonden, zoals die van het vrouwenvoetbal, de liefhebbers, senioren en het minivoetbal. Ze bestaan al sinds begin dit jaar maar nu hebben ze zich dus officieel voorgesteld. Want samenwerken is veel efficiënter én goedkoper. Met een nieuw wereldrecord was het een geslaagd begin voor Voetbal Vlaanderen. 1.524 mensen jongleerden tegelijk met een voetbal.

Drinken spelers Club Brugge genoeg?

Drinken spelers Club Brugge genoeg?

Wetenschappers van de Universiteit van Gent meten of de voetballers van Club Brugge wel voldoende drinken in deze hitte. Bij een intensieve training kan een sporter namelijk per uur meer dan drie liter zweet verliezen.

AA Gent stelt Kroaat Andijasevic voor

AA Gent stelt Kroaat Andijasevic voor

AA Gent heeft haar nieuwe recordtransfer, middenvelder Franko Andrijasevic, voorgesteld. De Kroaat zou zo'n vier miljoen euro kosten. Gent breekt daarmee voor de vierde keer in nauwelijks vijf maanden haar transferrecord.

Bölöni is de nieuwe trainer van Antwerp

Bölöni is de nieuwe trainer van Antwerp

Antwerp kiest voor Laszlo Bölöni als hoofdcoach. De 64-jarige Roemeen werd in 2009 kampioen met Standard, maar zat sinds 2015 zonder werk. Hij tekent een contract voor twee seizoenen op de Bosuil.

Radja ontkent én dient zelf klacht in

Radja ontkent én dient zelf klacht in

Radja Nainggolan reageert op de berichten dat hij dronken achter het stuur zou gezeten hebben. "Ze zeggen dat ze me tegen hebben gehouden terwijl ik aan het rijden was. Dat zijn dikke leugens", laat Il Ninja telefonisch weten aan VTM NIEUWS.

Twitter lacht om borstbeeld Ronaldo

Twitter lacht om borstbeeld Ronaldo

De luchthaven van Madeira heet voortaan Christiano Ronaldo Airport. De naamsverandering werd feestelijk ingehuldigd door de Portugese voetballer Christiano Ronaldo zelf. Ter ere van de switch, werd ook een borstbeeld gemaakt van de speler. Al vindt niet iedereen de gelijkenis even treffend.

Gemengde gevoelens na 1-1 tegen Grieken

Gemengde gevoelens na 1-1 tegen Grieken

Bondscoach Roberto Martinez zat met gemengde gevoelens nadat België pas in de slotfase dankzij een heerlijke volley van Romelu Lukaku ontsnapt was aan een blamage tegen Griekenland. "Ik ben teleurgesteld met onze prestatie", bekende de bondsco ach na de wedstrijd. "We hebben de Grieken laten doen wat ze wilden doen. " "Je moet zorgen dat je geen tegendoelpunt slikt. Het tempo was te laag en daar speelde de slechte staat van het veld dan weer een hoofdrol in. Griekenland is met een plan naar Brussel gekomen en heeft dat perfect uitgevoerd: één kans afdwingen en ook scoren.

Steven Martens wordt directeur FIFA

Steven Martens wordt directeur FIFA

Steven Martens, de ex-CEO van de Belgische voetbalbond, wordt op 1 mei de nieuwe directeur van de wereldvoetbalbond FIFA. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan VTM NIEUWS. Hij zal zij aan zij werken met Marco van Basten, die bij de FIFA instaat voor de sporttechnische en -tactische ontwikkeling van het spelletje.

Geen Eden Hazard tegen Griekenland

Geen Eden Hazard tegen Griekenland

Eden Hazard heeft geblesseerd moeten afhaken voor de WK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag in het uitverkochte Koning Boudewijnstadion tegen Griekenland. Dat bevestigde bondscoach Roberto Martinez na afloop van de eerste training in Tubeke.

Senseball helpt bij voetbaltechniek

Senseball helpt bij voetbaltechniek

Imke Courtois leert een nieuwe generatie meisjes voetballen aan de hand van de Senseball, een voetbal aan een touw. De Senseball is niet nieuw, hij wordt al gebruikt bij de trainingen van Europese topclubs, maar Imke Courtois wil de Senseball promoten. Volgens Imke Courtois is de Senseball zo goed omdat de traptechniek van zowel de linker- als rechtervoet verbetert kan worden. "Maar ook omdat je veel aandacht moet gebruiken en het overzicht moet behouden over de ruimte waarin je beweegt", aldus Courtois.