Toen hij vorige woensdag van Anderlecht toestemming kreeg om af te reizen naar de Tsjechische hoofdstad om medische testen af te leggen bij Sparta Praag, leek de transfersoap rond Nicolae Stanciu eindelijk aan zijn ontknoping toe. Zijn makelaar Anamaria Prodan deelde via Instagram een foto met de hashtag #spartapraga.

Verrassend genoeg tekende de Roemeen vrijdag echter opnieuw present in Brussel voor de training met Anderlecht. Sindsdien blijft het opmerkelijk stil in de zaak. Naar verluidt staat de afhandeling van enkele details een overeenkomst nog in de weg.

Volgens de Tsjechische site sport.cz werd Stanciu zondagavond terug in Tsjechië verwacht om maandag mee te trainen bij Sparta Praag. Op de foto's van de training die de club via haar officiële Twitteraccount deelt, is alleszins geen Stanciu te zien. Sparta heeft sinds donderdag ook geen officiële mededelingen meer gedaan over eventuele vorderingen.

Op de vraag of Stanciu, die zondag tegen in Genk ook niet tot de wedstrijdselectie van paars-wit behoorde, daadwerkelijk opnieuw in Praag vertoeft dan wel in Brussel, wil Anderlecht-woordvoerder David Steegen alleen dit kwijt: 'Zolang er niets getekend is, communiceren wij niet.'

Duurste

In Praag ligt naar verluidt een contract van 3,5 seizoenen klaar voor Stanciu. Tsjechische media schrijven dat Sparta voor de 24-jarige Roemeen 4,4 miljoen euro wil betalen , een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 5,5 miljoen tegen 2022. Mogelijk zijn die precieze bonussen nog de laatste details die overeengekomen moeten worden.

Als de transfer rond geraakt, wordt Stanciu de duurste inkomende transfer ooit in Tsjechië. Dat is hij sinds augustus 2016 ook in België, toen Anderlecht hem wegplukte bij Steaua Boekarest voor een bedrag dat door bonussen kon oplopen tot tien miljoen euro. De aanvallende middenvelder kon de torenhoge verwachtingen echter nooit inlossen.

Toen hij vorige woensdag van Anderlecht toestemming kreeg om af te reizen naar de Tsjechische hoofdstad om medische testen af te leggen bij Sparta Praag, leek de transfersoap rond Nicolae Stanciu eindelijk aan zijn ontknoping toe. Zijn makelaar Anamaria Prodan deelde via Instagram een foto met de hashtag #spartapraga.Verrassend genoeg tekende de Roemeen vrijdag echter opnieuw present in Brussel voor de training met Anderlecht. Sindsdien blijft het opmerkelijk stil in de zaak. Naar verluidt staat de afhandeling van enkele details een overeenkomst nog in de weg.Volgens de Tsjechische site sport.cz werd Stanciu zondagavond terug in Tsjechië verwacht om maandag mee te trainen bij Sparta Praag. Op de foto's van de training die de club via haar officiële Twitteraccount deelt, is alleszins geen Stanciu te zien. Sparta heeft sinds donderdag ook geen officiële mededelingen meer gedaan over eventuele vorderingen.Op de vraag of Stanciu, die zondag tegen in Genk ook niet tot de wedstrijdselectie van paars-wit behoorde, daadwerkelijk opnieuw in Praag vertoeft dan wel in Brussel, wil Anderlecht-woordvoerder David Steegen alleen dit kwijt: 'Zolang er niets getekend is, communiceren wij niet.'In Praag ligt naar verluidt een contract van 3,5 seizoenen klaar voor Stanciu. Tsjechische media schrijven dat Sparta voor de 24-jarige Roemeen 4,4 miljoen euro wil betalen , een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 5,5 miljoen tegen 2022. Mogelijk zijn die precieze bonussen nog de laatste details die overeengekomen moeten worden.Als de transfer rond geraakt, wordt Stanciu de duurste inkomende transfer ooit in Tsjechië. Dat is hij sinds augustus 2016 ook in België, toen Anderlecht hem wegplukte bij Steaua Boekarest voor een bedrag dat door bonussen kon oplopen tot tien miljoen euro. De aanvallende middenvelder kon de torenhoge verwachtingen echter nooit inlossen.