Eén voorbeeld. Zondagavond in Kortrijk. Op het moment dat de wedstrijd eigenlijk zou moeten beginnen - 20 uur - staat het in de middencirkel nog gezellig vol. Scheidsrechter Van Becelaere is bezig met de toss, en even verderop drentelt de nieuwe Tineke van Heule editie 2015 rond de bal. Een paar minuten later is iedereen naar de kant en kan de wedstrijd écht beginnen. De 'seingever' van Woestijnvis, die groen licht moet geven aan de scheidsrechter voor de aftrap, heeft dan al een keer of twee, drie de duim omhooggestoken.

Toen AA Gent onlangs het draaiboek van de Champions League in handen kreeg, zuchtte wedstrijdorganisator Dirk Piens eens. Bij de UEFA is 20.45 uur écht 20.45 uur, niet 20.48 uur of zo. Waarom lukt dat niet in de Jupiler Pro League? Nils Van Brantegem van de Pro League: "Intern zijn we daarmee bezig. Er wordt over geklaagd en scheidsrechters worden gebrieft, maar blijkbaar slagen we er niet in om de matchen écht op tijd te laten beginnen. In theorie is alles goed geregeld, er staat in elke wedstrijd iemand van Woestijnvis langs de kant om te signaleren wanneer een wedstrijd zou moeten beginnen, in de praktijk is het anders. Maar het zou niet mogen."

Waarom lukt het de UEFA dan wél? Van Brantegem: "Simpel. Door zware boetes op te leggen als het niet gebeurt. Te laat beginnen is zo'n 50.000 euro boete. Op een prijzenpot van 12 miljoen euro is dat niet zoveel, maar ik denk dat ze in Gent die timing dan wel strikter in de gaten houden. Forse boetes zouden hier ook helpen, maar die zijn er niet."

(Peter T'Kint)

Eén voorbeeld. Zondagavond in Kortrijk. Op het moment dat de wedstrijd eigenlijk zou moeten beginnen - 20 uur - staat het in de middencirkel nog gezellig vol. Scheidsrechter Van Becelaere is bezig met de toss, en even verderop drentelt de nieuwe Tineke van Heule editie 2015 rond de bal. Een paar minuten later is iedereen naar de kant en kan de wedstrijd écht beginnen. De 'seingever' van Woestijnvis, die groen licht moet geven aan de scheidsrechter voor de aftrap, heeft dan al een keer of twee, drie de duim omhooggestoken.Toen AA Gent onlangs het draaiboek van de Champions League in handen kreeg, zuchtte wedstrijdorganisator Dirk Piens eens. Bij de UEFA is 20.45 uur écht 20.45 uur, niet 20.48 uur of zo. Waarom lukt dat niet in de Jupiler Pro League? Nils Van Brantegem van de Pro League: "Intern zijn we daarmee bezig. Er wordt over geklaagd en scheidsrechters worden gebrieft, maar blijkbaar slagen we er niet in om de matchen écht op tijd te laten beginnen. In theorie is alles goed geregeld, er staat in elke wedstrijd iemand van Woestijnvis langs de kant om te signaleren wanneer een wedstrijd zou moeten beginnen, in de praktijk is het anders. Maar het zou niet mogen."Waarom lukt het de UEFA dan wél? Van Brantegem: "Simpel. Door zware boetes op te leggen als het niet gebeurt. Te laat beginnen is zo'n 50.000 euro boete. Op een prijzenpot van 12 miljoen euro is dat niet zoveel, maar ik denk dat ze in Gent die timing dan wel strikter in de gaten houden. Forse boetes zouden hier ook helpen, maar die zijn er niet."(Peter T'Kint)