Toen Bernie Sanders zich kandidaat stelde als presidentskandidaat, rezen meteen twijfels of hij dat fysiek wel zou aankunnen. Indien hij verkozen zou worden, zou hij zelfs de oudste president ooit van de VS worden. Maar volgens de dokter van het Amerikaanse Congres is Sanders 'zeer gezond'. Zijn enige medische problemen in het verleden: een herniaoperatie en een cyste op zijn stembanden.

De Democraat was dan ook van jongs af heel sportief: hij speelde in zijn Madison High School in New York basketbal, maar blonk vooral uit als loper op de middellange afstand en in het veld.

Als tiener was Sanders zelfs een van de beste atleten in The Big Apple. Hij won in 1958 onder meer de bekende Flatbush Championships in Brooklyn, werd derde in de Indoor One-Mile Race en was kapitein van zijn highschoolteam.

Zelfs nadat Sanders afgestudeerd was, werd hij in het jaarboek van zijn school geprezen als een 'standout'. Een profcarrière zat er echter niet in - Sanders gaf voorrang aan zijn studie - maar het heeft hem wel een ijzeren gestel opgeleverd.

Toen Bernie Sanders zich kandidaat stelde als presidentskandidaat, rezen meteen twijfels of hij dat fysiek wel zou aankunnen. Indien hij verkozen zou worden, zou hij zelfs de oudste president ooit van de VS worden. Maar volgens de dokter van het Amerikaanse Congres is Sanders 'zeer gezond'. Zijn enige medische problemen in het verleden: een herniaoperatie en een cyste op zijn stembanden. De Democraat was dan ook van jongs af heel sportief: hij speelde in zijn Madison High School in New York basketbal, maar blonk vooral uit als loper op de middellange afstand en in het veld. Als tiener was Sanders zelfs een van de beste atleten in The Big Apple. Hij won in 1958 onder meer de bekende Flatbush Championships in Brooklyn, werd derde in de Indoor One-Mile Race en was kapitein van zijn highschoolteam. Zelfs nadat Sanders afgestudeerd was, werd hij in het jaarboek van zijn school geprezen als een 'standout'. Een profcarrière zat er echter niet in - Sanders gaf voorrang aan zijn studie - maar het heeft hem wel een ijzeren gestel opgeleverd.