Een beetje beducht was hij wel, trainer Jordi Condom, voor drie wedstrijden in zes dagen (Westerlo, Club, KV Mechelen), maar, zo verzekerde hij: zestig, zeventig procent van zijn basisteam van tegen Westerlo zou ook tegen Club aantreden in de beker. Veel meer ingrijpen kan hij ook niet: weinig ploegen gebruikten dit seizoen zo weinig spelers als Eupen. Als Condom volop zou roteren, gaat dat ten koste van de kwaliteit.

Uitgerekend Bruggeling Siebe Blondelle gaf zijn stadsgenoten de genadestoot. Wel was Blondelle, die in Brugge woont maar een appartement heeft in Eupen, één van de spelers die even rust gegund werd, waardoor Eupen met Afrikaans talent, twee Spanjaarden, een Venezolaan, een Duitser maar zonder Belgen aan de aftrap kwam. Tegen de landskampioen speelde het dinsdag zonder meer zijn beste wedstrijd in jaren.

De nadruk ligt op open en aanvallend voetbal, omdat men meent dat dat de ontwikkeling van de jonge talenten het meest ten goede komt.

Doorgaans vormt Blondelle, samen met doelman Hendrik Van Crombrugge, na het langdurig uitvallen van Brusselaar Nicolas Timmermans, het Belgische duo in de basiself. Alle spelers die niet uit de Aspire Academie komen weten dat ze ten allen tijde kunnen plaatsmaken voor de in Doha en Senegal opgeleide producten. Niemand die daar ooit zal om malen. Het is met alle spelers bij het ondertekenen van hun contracten afgesproken. Het heeft Eupen vier jaar gekost om een hecht team samen te stellen, en dat teambelang staat bij de vereniging altijd boven het individueel belang en de eigen marktwaarde van spelers.

Nooit saai

In de bekermatch tegen Club toonde Eupen zich zoals het elke week aantreedt. Op geen enkel moment overwoog de trainer om zich in te graven. Wedstrijden van Eupen zijn altijd interessant, en nooit saai. Dat heeft te maken met de filosofie die de club hanteert sinds het project in Eupen in 2012 opgestart werd. De nadruk ligt op open en aanvallend voetbal, omdat men meent dat dat de ontwikkeling van de jonge talenten het meest ten goede komt.

Dat de komst van Eupen bijdraagt tot de attractiviteit in de hoogste klasse, doet ze aan de Kehrweg veel plezier. Alleen blijft de opkomst bij thuiswedstrijden daar onder de verwachting. Geen eersteklasser trekt minder publiek, al scoort Eupen hoog wanneer men de opkomst vergelijkt met de bevolking van het hinterland. Met minder dan 20.000 inwoners is Eupen de kleinste eersteklasser. Tot vorig jaar was dat Westerlo. In meer dan 40 jaar betaald voetbal was er slechts één stad die nog minder inwoners had en die toch eersteklassevoetbal bood: dat was Boom.

Een beetje beducht was hij wel, trainer Jordi Condom, voor drie wedstrijden in zes dagen (Westerlo, Club, KV Mechelen), maar, zo verzekerde hij: zestig, zeventig procent van zijn basisteam van tegen Westerlo zou ook tegen Club aantreden in de beker. Veel meer ingrijpen kan hij ook niet: weinig ploegen gebruikten dit seizoen zo weinig spelers als Eupen. Als Condom volop zou roteren, gaat dat ten koste van de kwaliteit.Uitgerekend Bruggeling Siebe Blondelle gaf zijn stadsgenoten de genadestoot. Wel was Blondelle, die in Brugge woont maar een appartement heeft in Eupen, één van de spelers die even rust gegund werd, waardoor Eupen met Afrikaans talent, twee Spanjaarden, een Venezolaan, een Duitser maar zonder Belgen aan de aftrap kwam. Tegen de landskampioen speelde het dinsdag zonder meer zijn beste wedstrijd in jaren.Doorgaans vormt Blondelle, samen met doelman Hendrik Van Crombrugge, na het langdurig uitvallen van Brusselaar Nicolas Timmermans, het Belgische duo in de basiself. Alle spelers die niet uit de Aspire Academie komen weten dat ze ten allen tijde kunnen plaatsmaken voor de in Doha en Senegal opgeleide producten. Niemand die daar ooit zal om malen. Het is met alle spelers bij het ondertekenen van hun contracten afgesproken. Het heeft Eupen vier jaar gekost om een hecht team samen te stellen, en dat teambelang staat bij de vereniging altijd boven het individueel belang en de eigen marktwaarde van spelers.In de bekermatch tegen Club toonde Eupen zich zoals het elke week aantreedt. Op geen enkel moment overwoog de trainer om zich in te graven. Wedstrijden van Eupen zijn altijd interessant, en nooit saai. Dat heeft te maken met de filosofie die de club hanteert sinds het project in Eupen in 2012 opgestart werd. De nadruk ligt op open en aanvallend voetbal, omdat men meent dat dat de ontwikkeling van de jonge talenten het meest ten goede komt.Dat de komst van Eupen bijdraagt tot de attractiviteit in de hoogste klasse, doet ze aan de Kehrweg veel plezier. Alleen blijft de opkomst bij thuiswedstrijden daar onder de verwachting. Geen eersteklasser trekt minder publiek, al scoort Eupen hoog wanneer men de opkomst vergelijkt met de bevolking van het hinterland. Met minder dan 20.000 inwoners is Eupen de kleinste eersteklasser. Tot vorig jaar was dat Westerlo. In meer dan 40 jaar betaald voetbal was er slechts één stad die nog minder inwoners had en die toch eersteklassevoetbal bood: dat was Boom.