Bruno Venanzi, sinds november vicevoorzitter van Standard, en medeoprichter van energiebedrijf Lampiris, heeft deze morgen officieel bekend gemaakt dat hij de aandelen van Roland Duchâtelet overneemt. Duchâtelet stond vier jaar aan het hoofd van de club uit Luik.

Toen Venanzi in november zijn intrede maakte bij de club, vroeg hij bepaalde garanties aan Duchâtelet. Naast volledige autonomie - hij wilde absoluut niet onder het bevel van de voorzitter werken - dwong hij ook een stilzwijgende overeenkomst af met Duchâtelet dat die hem zou laten weten wanneer hij zijn aandelen ging verkopen.

Het was duidelijk het doel van Venanzi om zich in het management van Standard te nestelen alvorens te investeren. Nadien zou hij zich eventueel kandidaat stellen om de club over te nemen.

Aanvankelijk wilde Venanzi het einde van het mandaat afwachten dat Duchâtelet aan de Rotschild Bank gaf en dat zou aflopen in november 2015. Tot dan zou die bank op zoek gaan naar kopers. Aanvankelijk was de nieuwe eigenaar van plan om in november rechtstreeks met Duchâtelet te praten en dan te proberen de prijs te laten zakken, bij gebrek aan kandidaat-kopers. Uiteindelijk besliste hij om sneller te handelen, om nog in de mogelijkheid te verkeren om het sportieve beleid sneller te sturen. In november is de transfermercato al een paar maanden afgelopen en is het seizoen al een flink eind op weg.

Door Standard eind juni over te nemen geeft Venanzi zichzelf de kans om zich in te werken gedurende een rustigere periode en kan hij de transfermarkt goed in het oog houden. Doordat hij nu al aan het hoofd van de ploeg staat, vermijdt hij om eventuele brandjes te moeten blussen na een zoveelste crisis.

Na het akkoord met Duchâtelet moest hij enkel nog zijn businessplan omzetten in de realiteit, geld vinden en Roland Duchâtelet overtuigen om zich terug te trekken. Én onderhandelen over een goede prijs. De waarde van Standard is sinds 2011 serieus gezakt, de belangrijkste spelers zijn vertrokken en het imago van de club is besmeurd door de opeenvolging van stormen. Moe geteisterd door de verwensingen van de supporters aan zijn adres heeft Duchâtelet het aanbod geaccepteerd.

Bruno Venanzi, sinds november vicevoorzitter van Standard, en medeoprichter van energiebedrijf Lampiris, heeft deze morgen officieel bekend gemaakt dat hij de aandelen van Roland Duchâtelet overneemt. Duchâtelet stond vier jaar aan het hoofd van de club uit Luik.Toen Venanzi in november zijn intrede maakte bij de club, vroeg hij bepaalde garanties aan Duchâtelet. Naast volledige autonomie - hij wilde absoluut niet onder het bevel van de voorzitter werken - dwong hij ook een stilzwijgende overeenkomst af met Duchâtelet dat die hem zou laten weten wanneer hij zijn aandelen ging verkopen. Het was duidelijk het doel van Venanzi om zich in het management van Standard te nestelen alvorens te investeren. Nadien zou hij zich eventueel kandidaat stellen om de club over te nemen.Aanvankelijk wilde Venanzi het einde van het mandaat afwachten dat Duchâtelet aan de Rotschild Bank gaf en dat zou aflopen in november 2015. Tot dan zou die bank op zoek gaan naar kopers. Aanvankelijk was de nieuwe eigenaar van plan om in november rechtstreeks met Duchâtelet te praten en dan te proberen de prijs te laten zakken, bij gebrek aan kandidaat-kopers. Uiteindelijk besliste hij om sneller te handelen, om nog in de mogelijkheid te verkeren om het sportieve beleid sneller te sturen. In november is de transfermercato al een paar maanden afgelopen en is het seizoen al een flink eind op weg. Door Standard eind juni over te nemen geeft Venanzi zichzelf de kans om zich in te werken gedurende een rustigere periode en kan hij de transfermarkt goed in het oog houden. Doordat hij nu al aan het hoofd van de ploeg staat, vermijdt hij om eventuele brandjes te moeten blussen na een zoveelste crisis. Na het akkoord met Duchâtelet moest hij enkel nog zijn businessplan omzetten in de realiteit, geld vinden en Roland Duchâtelet overtuigen om zich terug te trekken. Én onderhandelen over een goede prijs. De waarde van Standard is sinds 2011 serieus gezakt, de belangrijkste spelers zijn vertrokken en het imago van de club is besmeurd door de opeenvolging van stormen. Moe geteisterd door de verwensingen van de supporters aan zijn adres heeft Duchâtelet het aanbod geaccepteerd.