De voorbije weken waren de prestaties van Waasland-Beveren echter zwaar tegenvallend en na een 0/15 neemt het Beverse bestuur afscheid van de coach.

'De beslissing viel zondag na een dag vol evaluatiegesprekken', liet Waasland-Beveren noteren in een persbericht. De 4-0 nederlaag van zaterdag bij KV Mechelen bleek de druppel die de emmer deed overlopen. 'De clubleiding was niet te spreken over de manier waarop de wedstrijd tegen KV Mechelen werd aangevat en afgewerkt. Een mooi gevuld uitvak kreeg allesbehalve waar voor zijn geld en dat strookt niet met de verwachtingen van de club. Er moet opnieuw meer vuur in de ploeg komen om de laatste drie finales van dit seizoen positief af te ronden.'

Om die laatste drie wedstrijden (thuis tegen Anderlecht, bij Moeskroen en thuis tegen AA Gent) te leiden wordt gerekend op trouwe assistent Dirk Geeraerd. 'Hij zal samen met assistenten Geert Dirinck, Sven Van der Jeugt en Johan Verelst trachten het vuur opnieuw in de groep te krijgen', aldus Waasland-Beveren.

De club neemt verder ook afscheid van conditietrainer Jérémy Zaremba. Die kwam eind augustus samen met Mercier toe op de Freethiel. Voor Mercier was Waasland-Beveren zijn eerste club in de Jupiler Pro League. Hij was eerder wel al in de Proximus League aan de slag als T1 bij Boussu Dour, Seraing en Roeselare. Tussen januari en augustus vorig jaar was hij sportief directeur bij Seraing, intussen in de eerste amateurdivisie.

De voorbije weken waren de prestaties van Waasland-Beveren echter zwaar tegenvallend en na een 0/15 neemt het Beverse bestuur afscheid van de coach.'De beslissing viel zondag na een dag vol evaluatiegesprekken', liet Waasland-Beveren noteren in een persbericht. De 4-0 nederlaag van zaterdag bij KV Mechelen bleek de druppel die de emmer deed overlopen. 'De clubleiding was niet te spreken over de manier waarop de wedstrijd tegen KV Mechelen werd aangevat en afgewerkt. Een mooi gevuld uitvak kreeg allesbehalve waar voor zijn geld en dat strookt niet met de verwachtingen van de club. Er moet opnieuw meer vuur in de ploeg komen om de laatste drie finales van dit seizoen positief af te ronden.' Om die laatste drie wedstrijden (thuis tegen Anderlecht, bij Moeskroen en thuis tegen AA Gent) te leiden wordt gerekend op trouwe assistent Dirk Geeraerd. 'Hij zal samen met assistenten Geert Dirinck, Sven Van der Jeugt en Johan Verelst trachten het vuur opnieuw in de groep te krijgen', aldus Waasland-Beveren. De club neemt verder ook afscheid van conditietrainer Jérémy Zaremba. Die kwam eind augustus samen met Mercier toe op de Freethiel. Voor Mercier was Waasland-Beveren zijn eerste club in de Jupiler Pro League. Hij was eerder wel al in de Proximus League aan de slag als T1 bij Boussu Dour, Seraing en Roeselare. Tussen januari en augustus vorig jaar was hij sportief directeur bij Seraing, intussen in de eerste amateurdivisie.