Waasland-Beveren ontslaat trainer Stijn Vreven

© BELGA

Waasland-Beveren heeft de samenwerking met zijn trainer Stijn Vreven stopgezet.

Het nieuws komt niet echt als een verrassing, Vreven vocht door de tegenvallende resultaten al een tijdje voor zijn plaats bij Waasland-Beveren.

‘Stijn Vreven paste perfect binnen de visie van jong en Belgisch talent dat onze sportieve cel had vooropgesteld toen Waasland-Beveren een nieuwe weg insloeg. Vreven zorgde afgelopen seizoen voor het beste seizoen dat de club Waasland-Beveren ooit beleefde, met als uitschieter uiteraard de overwinning tegen Anderlecht op de Freethiel. Nu wordt de samenwerking stopgezet omdat de vooropgestelde resultaten niet werden behaald. Het bestuur en de medewerkers houden eraan om Stijn Vreven te bedanken voor zijn werk en inzet. Ze wensen hem veel succes toe bij zijn volgende uitdaging’, aldus Waasland-Beveren.

Vertrouwen

De 43-jarige Limburger was sinds de zomer van 2015 op de Freethiel aan de slag en parkeerde de club vorig seizoen op de twaalfde plaats in de Jupiler Pro League. In het tussenseizoen zochten echter heel wat sterkhouders andere oorden op en dus draait het deze voetbaljaargang wat minder in het Waasland. Na twaalf speeldagen staat Waasland-Beveren pas op de op twee na laatste plaats in de Jupiler Pro League, met amper één punt meer dan rode lantaarn Westerlo.

Donderdag kwam Beveren in eigen huis tegen Moeskroen niet verder dan een scoreloos gelijkspel en dat kon blijkbaar het vertrouwen niet genoeg herstellen na de 5-0 pandoering van vorig weekend in Luik. Na de wedstrijd tegen Moeskroen had Vreven nochtans nog zijn vertrouwen uitgesproken in de spelersgroep en over zijn toekomst in het Waasland.

Vier

Vreven is al de vierde trainer die dit seizoen ontslagen wordt in de hoogste voetbalklasse, na Yannick Ferrera bij Standard, Bob Peeters bij Westerlo en Georges Leekens bij Sporting Lokeren eerder deze week.

Komend weekend wacht Waasland-Beveren de lastige thuiswedstrijd tegen vicekampioen RSC Anderlecht. Wie er dan op de bank zal zitten, is momenteel nog niet duidelijk. De club belooft ‘in de komende uren werk te maken van een vervanger’. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content