Dat melden verschillende media. Het kortgeding dat Waasland-Beveren aanspant, wordt maandag behandeld. Een uitspraak volgt mogelijk later in de week al.

Volgende week is er nieuwe Algemene Vergadering van de Pro League, waarop gestemd moet worden over het competitieformat. Tot die vergadering, op 31 juli, zit Waasland-Beveren nog steeds in 1A en had het dus in de kalender moeten opgenomen worden, klinkt het.

Eerder oordeelde het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) al dat de degradatie van Waasland-Beveren geannuleerd moet worden, maar de Pro League legde dat oordeel naast zich neer.

Beerschot en OHL vragen uitstel competitie

Intussen hebben Beerschot en OHL in een brief aan de Pro League een verzoek ingediend om de start van de competitie uit te stellen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Reden voor hun verzoek is de korte tijdsspanne tussen de promotiefinale tegen OHL, op 2 augustus, en de start van de competitie in 1A op 7 augustus. Beide clubs weten dus pas vijf dagen voor die start of ze in 1A of 1B aantreden en vinden dat ze door de onzekerheid ook benadeeld zijn in hun voorbereiding.

Dat melden verschillende media. Het kortgeding dat Waasland-Beveren aanspant, wordt maandag behandeld. Een uitspraak volgt mogelijk later in de week al. Volgende week is er nieuwe Algemene Vergadering van de Pro League, waarop gestemd moet worden over het competitieformat. Tot die vergadering, op 31 juli, zit Waasland-Beveren nog steeds in 1A en had het dus in de kalender moeten opgenomen worden, klinkt het. Eerder oordeelde het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) al dat de degradatie van Waasland-Beveren geannuleerd moet worden, maar de Pro League legde dat oordeel naast zich neer.Intussen hebben Beerschot en OHL in een brief aan de Pro League een verzoek ingediend om de start van de competitie uit te stellen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.Reden voor hun verzoek is de korte tijdsspanne tussen de promotiefinale tegen OHL, op 2 augustus, en de start van de competitie in 1A op 7 augustus. Beide clubs weten dus pas vijf dagen voor die start of ze in 1A of 1B aantreden en vinden dat ze door de onzekerheid ook benadeeld zijn in hun voorbereiding.