Wat uiteindelijk het meest verraste afgelopen zaterdag, was de relatieve rust die rond het einde van de wedstrijd Standard-Westerlo hing, door de thuisploeg met 1-2 verloren waardoor Standard voor het eerst sinds 62 jaar rode lantaarn is na één derde van de competitie. Verbazend genoeg bleven rellen of andere zware uitingen van ongenoegen dit keer uit. Er waren wat negatieve gezangen en er was wat vuurwerk op de parking waar de spelersbolides staan. Maar dat was niets te vergelijken met de ongeregeldheden van precies één jaar geleden, toen na Standard-Zulte Waregem woeste kerels het bureau van toenmalig voorzitter en eigenaar Roland Duchâtelet binnenstormden.

Wel beseffen bestuurders, trainers én spelers dat een nieuwe opdoffer op Charleroi niet gewenst is. De spelers van Standard kregen van de harde kern al te horen wat hen in dat geval te wachten staat. Daarom is ook een ontmoeting gepland tussen spelers en fans, in de loop van de week. Reginal Goreux en de kapitein van zondag, Adrien Trebel, zullen aangeduid worden om de gemoederen te bedaren. Het ziet er niet naar uit dat de vorige kapitein, Jelle Van Damme, erbij zal zijn. De breuk tussen de harde kern en Van Damme lijkt definitief.

Trebel lijkt dan weer bekomen van de ontgoocheling dat hij afgelopen zomer niet weg mocht. Hij probeert de spelersgroep nieuw leven in te blazen. Ivan Santini, een paar maanden geleden nog aangekondigd als dé transfer van de zomermercato, zat in de tribune en probeert zich terug op te richten met hard werken, na de klappen die hij de afgelopen week kreeg.

Ook Yannick Ferrera heeft nu stilaan zicht op de mogelijkheden in zijn kern en zou naar een basisploeg en een meer klassiek tactisch 4-4-1-1-systeem neigen. Nog verder aarzelend zoeken zou wel eens kunnen leiden tot een verhitte ontvangt bij de terugkeer in Luik komende zondag.

(Thomas Bricmont)

Wat uiteindelijk het meest verraste afgelopen zaterdag, was de relatieve rust die rond het einde van de wedstrijd Standard-Westerlo hing, door de thuisploeg met 1-2 verloren waardoor Standard voor het eerst sinds 62 jaar rode lantaarn is na één derde van de competitie. Verbazend genoeg bleven rellen of andere zware uitingen van ongenoegen dit keer uit. Er waren wat negatieve gezangen en er was wat vuurwerk op de parking waar de spelersbolides staan. Maar dat was niets te vergelijken met de ongeregeldheden van precies één jaar geleden, toen na Standard-Zulte Waregem woeste kerels het bureau van toenmalig voorzitter en eigenaar Roland Duchâtelet binnenstormden.Wel beseffen bestuurders, trainers én spelers dat een nieuwe opdoffer op Charleroi niet gewenst is. De spelers van Standard kregen van de harde kern al te horen wat hen in dat geval te wachten staat. Daarom is ook een ontmoeting gepland tussen spelers en fans, in de loop van de week. Reginal Goreux en de kapitein van zondag, Adrien Trebel, zullen aangeduid worden om de gemoederen te bedaren. Het ziet er niet naar uit dat de vorige kapitein, Jelle Van Damme, erbij zal zijn. De breuk tussen de harde kern en Van Damme lijkt definitief. Trebel lijkt dan weer bekomen van de ontgoocheling dat hij afgelopen zomer niet weg mocht. Hij probeert de spelersgroep nieuw leven in te blazen. Ivan Santini, een paar maanden geleden nog aangekondigd als dé transfer van de zomermercato, zat in de tribune en probeert zich terug op te richten met hard werken, na de klappen die hij de afgelopen week kreeg. Ook Yannick Ferrera heeft nu stilaan zicht op de mogelijkheden in zijn kern en zou naar een basisploeg en een meer klassiek tactisch 4-4-1-1-systeem neigen. Nog verder aarzelend zoeken zou wel eens kunnen leiden tot een verhitte ontvangt bij de terugkeer in Luik komende zondag.(Thomas Bricmont)