Weelde nog nooit zo groot bij Red Flames

© Belga Image
Alain Eliasy Journalist bij Sport/Voetbalmagazine

Ives Serneels moet high potentials klaarstomen voor WK 2019.

Het kruim van het Belgische vrouwenvoetbal was de voorbije dagen te gast op het nationaal voetbalcentrum in Tubeke. Voor bondscoach Ives Serneels de gelegenheid om een goede vijf weken voor de Cyprus Cup (26/02 – 07/03) en ruim twee maanden voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Portugal (06/04) en Italië (10/04) zijn troepen te monsteren. Een week lang werden dertien Flames die in het buitenland voetballen nauwlettend geanalyseerd en gekeurd.

Maandag sloten de speelsters uit de Super League aan en ook de zogenaamde Belgian Red Flames High Potentials waren van de partij . Dat is een talentenpool met de beste elementen van de U19 en speelsters die te oud zijn voor de U19, maar nog niet klaar zijn voor de A-ploeg. Onder impuls van Serneels ging België voluit voor die elitegroep die nauw aanleunt bij de Red Flames.

Die high potentials krijgen dezelfde faciliteiten als de A-ploeg: individuele gesprekken met een diëtiste, een eigen physical coach, enzovoort. Het zou de stap van de hoogste jeugdcategorie naar de senioren gemakkelijker moeten maken. Een deel van de high potentials mag straks hopen op een selectie voor het WK 2019 in Frankrijk. Op voorwaarde natuurlijk dat de Flames zich kwalificeren.

‘Ik vind het een positieve evolutie dat de basis veel breder is dan vijf jaar geleden’, aldus Serneels. ‘Je moet nu echt een bepaald niveau halen en tweehonderd honderd procent voor je vak leven om erbij te zijn.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content