Nathan Leyder komt over van Zulte Waregem en kwam daarvoor uit voor Club Brugge. Daar vertrok hij na pesterijen. Zijn verhaal haalde de nationale media.

Bij Ajax treedt Nathan Leyder in de voetsporen van onder anderen Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen, die ook op jonge leeftijd voor de Amsterdamse topclub kozen. Het jonge talent kreeg zijn eerste Ajax-shirt uit handen van spitsentrainer Wim Jonk met de woorden: 'Succes ermee. Ik hoop dat het de eerste stap is naar een mooie carrière'. Zelf vergelijkt Leyder zich het meest met Vertonghen: 'Niet al te snel, meer voetballend op kracht.'

Nathan Leyder tekende bij Ajax een contract dat ingaat op 1 juli 2013 en loopt tot en met 30 juni 2016.

Nathan Leyder komt over van Zulte Waregem en kwam daarvoor uit voor Club Brugge. Daar vertrok hij na pesterijen. Zijn verhaal haalde de nationale media. Bij Ajax treedt Nathan Leyder in de voetsporen van onder anderen Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen, die ook op jonge leeftijd voor de Amsterdamse topclub kozen. Het jonge talent kreeg zijn eerste Ajax-shirt uit handen van spitsentrainer Wim Jonk met de woorden: 'Succes ermee. Ik hoop dat het de eerste stap is naar een mooie carrière'. Zelf vergelijkt Leyder zich het meest met Vertonghen: 'Niet al te snel, meer voetballend op kracht.' Nathan Leyder tekende bij Ajax een contract dat ingaat op 1 juli 2013 en loopt tot en met 30 juni 2016.