De Limburgers begonnen met 1 op 6 bleek aan de competitie. Mogelijk zit interim Pierre Denier, in afwachting van de komst van Frank Vercauteren, vrijdag voor het laatst als hoofdcoach op de bank van de Cristal Arena.

Zaterdagavond staan vier wedstrijden op het programma. Om 18 uur ontvangt KV Mechelen het nog puntenloze KV Kortrijk. Westerlo gaat op verplaatsing bij Waasland-Beveren op zoek naar een verrassende 9 op 9. Moeskroen-Péruwelz, de andere promovendus, trekt naar Lierse. Cercle Brugge speelt gastheer voor Oostende. Deze drie matchen beginnen om 20 uur.

Het zwaartepunt van de speeldag ligt op zondag. Om 14u30 ontvangt Standard het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. De Rouches tankten vertrouwen in de voorronde van de Champions League, met de kwalificatie tegen Panathinaikos, en mikken in de competitie op een derde opeenvolgende zege.

Ook Anderlecht gaat voor het behoud van het maximum. De uittredende kampioen speelt om 18 uur thuis tegen Charleroi, dat met 0 op 6 aan de competitie begon. Club Brugge, de vierde ploeg met 6 op 6, wacht zondagavond (20u) de altijd lastige West-Vlaamse derby bij Zulte Waregem. Beide ploegen komen donderdagavond eerst nog in actie in de derde voorronde van de Europa League. Blauwzwart verdedigt een 0-3 voorsprong in het Deense Brondby, Essevee moet een 2-5 nederlaag ophalen bij het Wit-Russische Soligorsk.

De Limburgers begonnen met 1 op 6 bleek aan de competitie. Mogelijk zit interim Pierre Denier, in afwachting van de komst van Frank Vercauteren, vrijdag voor het laatst als hoofdcoach op de bank van de Cristal Arena. Zaterdagavond staan vier wedstrijden op het programma. Om 18 uur ontvangt KV Mechelen het nog puntenloze KV Kortrijk. Westerlo gaat op verplaatsing bij Waasland-Beveren op zoek naar een verrassende 9 op 9. Moeskroen-Péruwelz, de andere promovendus, trekt naar Lierse. Cercle Brugge speelt gastheer voor Oostende. Deze drie matchen beginnen om 20 uur. Het zwaartepunt van de speeldag ligt op zondag. Om 14u30 ontvangt Standard het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck. De Rouches tankten vertrouwen in de voorronde van de Champions League, met de kwalificatie tegen Panathinaikos, en mikken in de competitie op een derde opeenvolgende zege. Ook Anderlecht gaat voor het behoud van het maximum. De uittredende kampioen speelt om 18 uur thuis tegen Charleroi, dat met 0 op 6 aan de competitie begon. Club Brugge, de vierde ploeg met 6 op 6, wacht zondagavond (20u) de altijd lastige West-Vlaamse derby bij Zulte Waregem. Beide ploegen komen donderdagavond eerst nog in actie in de derde voorronde van de Europa League. Blauwzwart verdedigt een 0-3 voorsprong in het Deense Brondby, Essevee moet een 2-5 nederlaag ophalen bij het Wit-Russische Soligorsk.