Wesley Sonck maakte zijn rentree in de Jupiler Pro League. In zijn eerste wedstrijd voor Waasland-Beveren had hij meteen een impact op het geleverde spel.
"Dat ik direct speelde, had ik niet verwacht, maar de trainer zei: we hebben weinig tijd te verliezen, begin er maar meteen aan. Gelukkig heb ik de voorbije maanden mezelf fysiek wat afgepeigerd", vertelt Sonck in Sport/Voetbalmagazine.

Hij zegt blij te zijn weer aan voetballen toe te komen. "Ik moet de coach bedanken, maar van het Belgische voetbal snap ik wel geen snars meer. Als je mij ziet spelen na 3,5 maanden... Er staat wel dat cijfertje 34 achter mijn naam, maar dan is mijn frustratie toch. Je moet tegenwoordig 20 jaar zijn en snel kunnen lopen en niet te veel verdienen. Als ze aan jou maar kunnen verdienen."

Ervaring

En Sonck is op dreef: "Kunnen voetballen en ervaring hebben, dat telt precies niet meer mee. Alsof ervaring een scheldwoord is geworden. Ik snap dat niet."

"Eidur Gudjohnsen maakt ook zijn goals. Eén kans op Standard en hij zat erin. Ik zie die bezig: goed de bal bijhouden, afwerken... En die jongen heeft de laatste paar jaar nog veel minder gespeeld dan ik met een dubbele beenbreuk. Die was veel beter dan ik, dat geef ik toe. Het is gewoon dat getal 34 en dat ze aan jou geen centen meer kunnen verdienen."

Zomer

Heeft hij geen spijt dat hij uiteindelijk niet sneller tekende bij Waasland-Beveren, dat ook al in de zomer een aanbod deed?

Sonck: "Maar er was niks! Ik kan dat niet begrijpen. Oké, ik kon hier sneller tekenen, deze zomer al, maar ik moest toen heel snel beslissen en ik was toen nog met andere pistes bezig die ik niet zomaar kon laten schieten. Dus, ja, oké, achteraf is het makkelijk... Ik ben blij dat het alsnog is gelukt." (PTK)

Wesley Sonck maakte zijn rentree in de Jupiler Pro League. In zijn eerste wedstrijd voor Waasland-Beveren had hij meteen een impact op het geleverde spel. "Dat ik direct speelde, had ik niet verwacht, maar de trainer zei: we hebben weinig tijd te verliezen, begin er maar meteen aan. Gelukkig heb ik de voorbije maanden mezelf fysiek wat afgepeigerd", vertelt Sonck in Sport/Voetbalmagazine.Hij zegt blij te zijn weer aan voetballen toe te komen. "Ik moet de coach bedanken, maar van het Belgische voetbal snap ik wel geen snars meer. Als je mij ziet spelen na 3,5 maanden... Er staat wel dat cijfertje 34 achter mijn naam, maar dan is mijn frustratie toch. Je moet tegenwoordig 20 jaar zijn en snel kunnen lopen en niet te veel verdienen. Als ze aan jou maar kunnen verdienen."Ervaring En Sonck is op dreef: "Kunnen voetballen en ervaring hebben, dat telt precies niet meer mee. Alsof ervaring een scheldwoord is geworden. Ik snap dat niet." "Eidur Gudjohnsen maakt ook zijn goals. Eén kans op Standard en hij zat erin. Ik zie die bezig: goed de bal bijhouden, afwerken... En die jongen heeft de laatste paar jaar nog veel minder gespeeld dan ik met een dubbele beenbreuk. Die was veel beter dan ik, dat geef ik toe. Het is gewoon dat getal 34 en dat ze aan jou geen centen meer kunnen verdienen."Zomer Heeft hij geen spijt dat hij uiteindelijk niet sneller tekende bij Waasland-Beveren, dat ook al in de zomer een aanbod deed? Sonck: "Maar er was niks! Ik kan dat niet begrijpen. Oké, ik kon hier sneller tekenen, deze zomer al, maar ik moest toen heel snel beslissen en ik was toen nog met andere pistes bezig die ik niet zomaar kon laten schieten. Dus, ja, oké, achteraf is het makkelijk... Ik ben blij dat het alsnog is gelukt." (PTK)