Milan Mandaric, een Servisch-Amerikaanse zakenman, heeft al redelijk wat clubs bestuurd: Nice, Portsmouth, Leicester, een aantal Amerikaanse clubs,... Op dit moment is hij voorzitter van Sheffield Wednesday.

In België is Mandaric geen onbekende. Zo was hij hier ooit eigenaar van Standard en Charleroi, maar uiteindelijk week hij uit naar Engeland. Onlangs werd zijn naam nog genoemd bij het failliete Glasgow Rangers, maar dat gerucht werd ontkend.

Het naar tweede klasse weggezakte Westerlo heeft vers bloed nodig, zeker nu sterke man Herman Wijnants politieke ambities heeft. En volgens een betrouwbare bron is Mandaric geïnteresseerd. Hij verduidelijkt zelf aan de telefoon: "Ik hou van België. Mijn medewerkers hebben contact gehad met Westerlo, ik zelf niet. In principe kom ik eind augustus naar daar. Dan zullen we zien wat kan en wat niet kan. Er is in ieder geval nog niets beslist en het dossier zit zeker nog niet in een eindfase."

Pierre Bilic

Milan Mandaric, een Servisch-Amerikaanse zakenman, heeft al redelijk wat clubs bestuurd: Nice, Portsmouth, Leicester, een aantal Amerikaanse clubs,... Op dit moment is hij voorzitter van Sheffield Wednesday.In België is Mandaric geen onbekende. Zo was hij hier ooit eigenaar van Standard en Charleroi, maar uiteindelijk week hij uit naar Engeland. Onlangs werd zijn naam nog genoemd bij het failliete Glasgow Rangers, maar dat gerucht werd ontkend.Het naar tweede klasse weggezakte Westerlo heeft vers bloed nodig, zeker nu sterke man Herman Wijnants politieke ambities heeft. En volgens een betrouwbare bron is Mandaric geïnteresseerd. Hij verduidelijkt zelf aan de telefoon: "Ik hou van België. Mijn medewerkers hebben contact gehad met Westerlo, ik zelf niet. In principe kom ik eind augustus naar daar. Dan zullen we zien wat kan en wat niet kan. Er is in ieder geval nog niets beslist en het dossier zit zeker nog niet in een eindfase." Pierre Bilic