Het voorbije seizoen coachte Dennis van Wijk tweedeklasser Antwerp. Met de 'Great Old' beëindigde hij het seizoen op de tiende plaats. Bij Westerlo volgt Van Wijk nu Frank Dauwen op. De Nederlander is ondertussen uitgegroeid tot dé specialist tweede klasse. Zowel met KV Oostende, Roeselare, Bergen als Charleroi promoveerde hij uit tweede.

Vedran Pelic (37) blijft tot eigen volgend seizoen in dienst als hulptrainer. De Bosniër werd overgeheveld vanuit het belofteteam nadat Frank Dauwen het niet meer zag zitten. "Vorige week had ik een gesprek met Herman Wijnants. Hij liet me verstaan dat ik volgend seizoen sowieso nog deel zal uitmaken van de technische staf", aldus Pelic.

Maandag vernam Pelic dat Van Wijk was aangeworven. "Ik kan de club begrijpen. Westel wil promoveren. Ik word T2 maar heb voldoende ambitie om ooit ergens als hoofdcoach aan de slag te gaan." De twee zouden complementair moeten zijn: Van Wijk kent tweede klasse door en door, Pelic is kind-aan-huis bij Westerlo. Hij liet tegen Oostende een veredeld B-elftal aantreden: "Niet alleen om bepaalde spelers rust te gunnen, maar ook om te zien wie klaar is voor die mini-competitie."

Birger Maertens (32) spreekt met lof over Vedran Pelic. "Hij heeft ons opnieuw de nodige vechtlust gegeven door zijn trainingen aan te passen. We staan klaar, al start Cercle Brugge in mijn ogen als torenhoge favoriet. Het verhaal dat wij niet willen promoveren, is onzin."

Vanaf komend weekend treedt de Kempense club in de eindronde aan. Tegenstanders zijn eersteklasser Cercle Brugge, Moeskroen-Peruwelz en (als het een licentie krijgt) White Star Woluwe. (EM/Belga)

Het voorbije seizoen coachte Dennis van Wijk tweedeklasser Antwerp. Met de 'Great Old' beëindigde hij het seizoen op de tiende plaats. Bij Westerlo volgt Van Wijk nu Frank Dauwen op. De Nederlander is ondertussen uitgegroeid tot dé specialist tweede klasse. Zowel met KV Oostende, Roeselare, Bergen als Charleroi promoveerde hij uit tweede. Vedran Pelic (37) blijft tot eigen volgend seizoen in dienst als hulptrainer. De Bosniër werd overgeheveld vanuit het belofteteam nadat Frank Dauwen het niet meer zag zitten. "Vorige week had ik een gesprek met Herman Wijnants. Hij liet me verstaan dat ik volgend seizoen sowieso nog deel zal uitmaken van de technische staf", aldus Pelic.Maandag vernam Pelic dat Van Wijk was aangeworven. "Ik kan de club begrijpen. Westel wil promoveren. Ik word T2 maar heb voldoende ambitie om ooit ergens als hoofdcoach aan de slag te gaan." De twee zouden complementair moeten zijn: Van Wijk kent tweede klasse door en door, Pelic is kind-aan-huis bij Westerlo. Hij liet tegen Oostende een veredeld B-elftal aantreden: "Niet alleen om bepaalde spelers rust te gunnen, maar ook om te zien wie klaar is voor die mini-competitie."Birger Maertens (32) spreekt met lof over Vedran Pelic. "Hij heeft ons opnieuw de nodige vechtlust gegeven door zijn trainingen aan te passen. We staan klaar, al start Cercle Brugge in mijn ogen als torenhoge favoriet. Het verhaal dat wij niet willen promoveren, is onzin."Vanaf komend weekend treedt de Kempense club in de eindronde aan. Tegenstanders zijn eersteklasser Cercle Brugge, Moeskroen-Peruwelz en (als het een licentie krijgt) White Star Woluwe. (EM/Belga)