De Kempense club genoot volgens voorzitter Herman Wynants heel wat interesse van buitenlandse investeerders, maar uiteindelijk kiest de eersteklasser voor een overnemer uit eigen streek. De Turnhoutse siliconen- en lijmfabrikant Soudal heeft het merendeel van de aandelen van de club overgekocht, nadat het sinds 2011 ook de belangrijkste sponsor van de Kemphanen was.

"Door de sponsoring kenden we elkaar natuurlijk al goed en het klikt ook goed tussen ons. Een commerciële aankoop is het wel niet", benadrukt Soudal-baas Vic Swerts. "We denken dat dit een goed huwelijk kan worden en vinden dit verhaal belangrijk voor onze lokale verankering."

Hoeveel procent van de aandelen de nieuwe eigenaar in handen krijgt maakten beiden partijen niet bekend. De blik gaat nu vooral naar het professionaliseringsproces. "Met de nieuwe eigenaar kan dat", vertelt voorzitter Wynants. "We zijn nu al op zoek naar een commercieel manager en ook op sportief vlak voeren we gesprekken met drie spelers."

Doel is om een standvastige eersteklasser te worden. "We willen in de middenmoot belanden, maar ik plak er geen termijn op", zegt Swerts. "Uiteraard gaan we daar wel wat fondsen voor kunnen voorzien." (JF)

De Kempense club genoot volgens voorzitter Herman Wynants heel wat interesse van buitenlandse investeerders, maar uiteindelijk kiest de eersteklasser voor een overnemer uit eigen streek. De Turnhoutse siliconen- en lijmfabrikant Soudal heeft het merendeel van de aandelen van de club overgekocht, nadat het sinds 2011 ook de belangrijkste sponsor van de Kemphanen was. "Door de sponsoring kenden we elkaar natuurlijk al goed en het klikt ook goed tussen ons. Een commerciële aankoop is het wel niet", benadrukt Soudal-baas Vic Swerts. "We denken dat dit een goed huwelijk kan worden en vinden dit verhaal belangrijk voor onze lokale verankering."Hoeveel procent van de aandelen de nieuwe eigenaar in handen krijgt maakten beiden partijen niet bekend. De blik gaat nu vooral naar het professionaliseringsproces. "Met de nieuwe eigenaar kan dat", vertelt voorzitter Wynants. "We zijn nu al op zoek naar een commercieel manager en ook op sportief vlak voeren we gesprekken met drie spelers."Doel is om een standvastige eersteklasser te worden. "We willen in de middenmoot belanden, maar ik plak er geen termijn op", zegt Swerts. "Uiteraard gaan we daar wel wat fondsen voor kunnen voorzien." (JF)