"Als je bij Anderlecht gespeeld hebt, dan is Oostende niet je droombestemming", weet de 19-jarige jeugdinternational.

"Jammer dat ik er niet geslaagd ben, maar life goes on. In deze fase van mijn carrière is hard werken én spelen het belangrijkste. En dan maakt het echt niet uit wáár. Op het veld kan ik mij tenminste tonen. De accommodatie is niet te vergelijken, dat klopt, maar ik was vooral blij dat ik niet meer het vijfde wiel aan de wagen was."

De eerste weken aan de kust waren nochtans moeilijk voor Jordan Lukaku. "Op training zette Frederik Vanderbiest me altijd bij de aanvallers, deed ik zelfs de oefeningen op afwerking mee, maar ik zei hem dat ik de ploeg als linksachter veel meer kon bijbrengen", oppert hij.

"Bij de jeugd van Anderlecht heb ik meer in de verdediging gespeeld dan vooraan, al was ik zó aanvallend ingesteld dat ik me daar ook goed voelde. En daardoor is er onduidelijkheid over mijn positie ontstaan, want in die paar matchen met de eerste ploeg stond ik ook meestal vooraan."

Jordan Lukaku denkt dat hij als linksback meer uit zijn carrière kan halen. "Maar ik moet toegeven dat ik zelf lang getwijfeld heb, want een verdediger die op de bank zit, mag zelden invallen", stelt hij.

"Tenzij er iemand geblesseerd is. Gary Neville en Jamie Carragher, de analisten van Sky Sports, hadden het onlangs over de twee backposities: 'Het zijn meestal flankaanvallers die gefaald hebben of centrale verdedigers die te klein waren.' In mijn geval klopt dat: als linksbuiten was ik niet goed genoeg."

Naar Anderlecht terugkeren, waar hij nog onder contract ligt tot 2015, blijft een optie. Maar na het vertrek van Romelu liggen de zaken wat anders. "Omdat voetbal een business is", denkt Jordan Lukaku.

"Ik zeg de zaken zoals ze zijn. Wie Romelu wilde, moest Jordan erbij nemen. Dat is hetzelfde als een Bic kopen en er gratis een potlood bijkrijgen. En ik had dat al heel snel door."

door chris tetaert

"Als je bij Anderlecht gespeeld hebt, dan is Oostende niet je droombestemming", weet de 19-jarige jeugdinternational. "Jammer dat ik er niet geslaagd ben, maar life goes on. In deze fase van mijn carrière is hard werken én spelen het belangrijkste. En dan maakt het echt niet uit wáár. Op het veld kan ik mij tenminste tonen. De accommodatie is niet te vergelijken, dat klopt, maar ik was vooral blij dat ik niet meer het vijfde wiel aan de wagen was."De eerste weken aan de kust waren nochtans moeilijk voor Jordan Lukaku. "Op training zette Frederik Vanderbiest me altijd bij de aanvallers, deed ik zelfs de oefeningen op afwerking mee, maar ik zei hem dat ik de ploeg als linksachter veel meer kon bijbrengen", oppert hij. "Bij de jeugd van Anderlecht heb ik meer in de verdediging gespeeld dan vooraan, al was ik zó aanvallend ingesteld dat ik me daar ook goed voelde. En daardoor is er onduidelijkheid over mijn positie ontstaan, want in die paar matchen met de eerste ploeg stond ik ook meestal vooraan."Jordan Lukaku denkt dat hij als linksback meer uit zijn carrière kan halen. "Maar ik moet toegeven dat ik zelf lang getwijfeld heb, want een verdediger die op de bank zit, mag zelden invallen", stelt hij. "Tenzij er iemand geblesseerd is. Gary Neville en Jamie Carragher, de analisten van Sky Sports, hadden het onlangs over de twee backposities: 'Het zijn meestal flankaanvallers die gefaald hebben of centrale verdedigers die te klein waren.' In mijn geval klopt dat: als linksbuiten was ik niet goed genoeg."Naar Anderlecht terugkeren, waar hij nog onder contract ligt tot 2015, blijft een optie. Maar na het vertrek van Romelu liggen de zaken wat anders. "Omdat voetbal een business is", denkt Jordan Lukaku. "Ik zeg de zaken zoals ze zijn. Wie Romelu wilde, moest Jordan erbij nemen. Dat is hetzelfde als een Bic kopen en er gratis een potlood bijkrijgen. En ik had dat al heel snel door."door chris tetaert