Zozo, vanavond kan ze dus beginnen, de Europese poulefase voor Club Brugge. Zo gaf Michel Preud'homme het tenminste aan. Napoli is hors catégorie, de rest van gelijke waarde in de ogen van de Belgische coach. Club Brugge, Midtjylland en Legia Warschau, ze moeten onderling uitmaken wie Europees overwintert. Tenzij Napoli, tegen Club op volle sterkte, ergens gaandeweg B-elftallen begint op te stellen en met punten morst.

Deense clubs

Helemaal volgen doen we Preud'homme niet. Vooraf kon je dat ook al wel bedenken, dat een Napoli op zijn best te sterk zou zijn voor de rest. Maar nu starten doet deze Europese minicompetitie ook niet. Club heeft immers wat goed te maken, na de belabberde prestatie in Italië. Het mag, neen, het is aan zichzelf verplicht, de Denen een warm onthaal (te) bezorgen.

Deense clubs liggen blauw-zwart, zo bewees het vorig jaar. Kopenhagen, Aalborg, Bröndby, ze gingen er allemaal aan. In zes wedstrijden, vijf keer winst en een keer gelijk, thuis tegen Kopenhagen. Het Deense voetbal zit Club als gegoten, ook al staat Midtjylland er een streepje hoger dan de rest. Vorig jaar kampioen, dit seizoen na tien speeldagen ook alweer leider.

De ploeg vaart op statistieken, het mag dan vreemd genoemd worden dat ze in Brugge Jim Larsen weghaalden. Geen leider naast het veld, die centrale verdediger, en ook geen leider erop, wegens al te vaak geblesseerd. Vandaag ook weer. Op welke statistiek was zijn aanwerving dan gebaseerd?

Mannen die het verschil maken

Club gaat vanavond op zoek naar eerherstel en naar een nieuwe Mister Europe. De goeie Europese prestaties vorig jaar kwamen er dankzij het team, met Ryan als sluitstuk van een stevige verdediging (in 16 wedstrijden slechts zeven tegengoals) maar ook met offensief de inbreng van de artiesten.

Mister Europe Lior Refaelov was goed voor 7 goals en 4 assists, Víctor Vázquez maakte er vier, Felipe Gedoz, op het einde sukkelend met de buikspieren, maakte er eentje en bracht er vier aan. En Tom De Sutter had er met drie goals en twee assists ook een goeie Europese campagne opzitten.

Zij waren de mannen die het verschil maakten. Nu zijn ze er niet bij. Ryan en De Sutter zijn weg, de rest ligt in de lappenmand of is net niet tijdig terug. Dat scheelt vanavond ongetwijfeld een slok op een borrel.

Club moet op zoek naar nieuwe Misters Europe. Jelle Vossen zou dat kunnen worden. Meer dan Pereira, die tegen Napoli weinig vermocht en nog zoekt naar looplijnen en een eerste goal, heeft hij voeling met wat voetballen in de Europa League betekent. Vossen scoorde voor Genk al twee keer in de Champions League maar vooral in haast 1 wedstrijd op 2 in de Europa League. Hem vanavond in schietpositie krijgen, wordt de opdracht voor Vormer en co.

Zozo, vanavond kan ze dus beginnen, de Europese poulefase voor Club Brugge. Zo gaf Michel Preud'homme het tenminste aan. Napoli is hors catégorie, de rest van gelijke waarde in de ogen van de Belgische coach. Club Brugge, Midtjylland en Legia Warschau, ze moeten onderling uitmaken wie Europees overwintert. Tenzij Napoli, tegen Club op volle sterkte, ergens gaandeweg B-elftallen begint op te stellen en met punten morst. Helemaal volgen doen we Preud'homme niet. Vooraf kon je dat ook al wel bedenken, dat een Napoli op zijn best te sterk zou zijn voor de rest. Maar nu starten doet deze Europese minicompetitie ook niet. Club heeft immers wat goed te maken, na de belabberde prestatie in Italië. Het mag, neen, het is aan zichzelf verplicht, de Denen een warm onthaal (te) bezorgen. Deense clubs liggen blauw-zwart, zo bewees het vorig jaar. Kopenhagen, Aalborg, Bröndby, ze gingen er allemaal aan. In zes wedstrijden, vijf keer winst en een keer gelijk, thuis tegen Kopenhagen. Het Deense voetbal zit Club als gegoten, ook al staat Midtjylland er een streepje hoger dan de rest. Vorig jaar kampioen, dit seizoen na tien speeldagen ook alweer leider. De ploeg vaart op statistieken, het mag dan vreemd genoemd worden dat ze in Brugge Jim Larsen weghaalden. Geen leider naast het veld, die centrale verdediger, en ook geen leider erop, wegens al te vaak geblesseerd. Vandaag ook weer. Op welke statistiek was zijn aanwerving dan gebaseerd?Club gaat vanavond op zoek naar eerherstel en naar een nieuwe Mister Europe. De goeie Europese prestaties vorig jaar kwamen er dankzij het team, met Ryan als sluitstuk van een stevige verdediging (in 16 wedstrijden slechts zeven tegengoals) maar ook met offensief de inbreng van de artiesten.Mister Europe Lior Refaelov was goed voor 7 goals en 4 assists, Víctor Vázquez maakte er vier, Felipe Gedoz, op het einde sukkelend met de buikspieren, maakte er eentje en bracht er vier aan. En Tom De Sutter had er met drie goals en twee assists ook een goeie Europese campagne opzitten.Zij waren de mannen die het verschil maakten. Nu zijn ze er niet bij. Ryan en De Sutter zijn weg, de rest ligt in de lappenmand of is net niet tijdig terug. Dat scheelt vanavond ongetwijfeld een slok op een borrel.Club moet op zoek naar nieuwe Misters Europe. Jelle Vossen zou dat kunnen worden. Meer dan Pereira, die tegen Napoli weinig vermocht en nog zoekt naar looplijnen en een eerste goal, heeft hij voeling met wat voetballen in de Europa League betekent. Vossen scoorde voor Genk al twee keer in de Champions League maar vooral in haast 1 wedstrijd op 2 in de Europa League. Hem vanavond in schietpositie krijgen, wordt de opdracht voor Vormer en co.