Herman Wijnants stond de voorbije weken meermaals in het oog van de storm. Niet enkel omwille van de povere sportieve prestaties van Westerlo, ook en vooral omwille van de dubieuze transfer van Bart Goor. In Sport/Voetbalmagazine verdedigt de voorzitter zich. S/VM: Niemand wist dat Bart Goor ontslagen was bij Beerschot. Dat wekt de indruk dat jullie het achter de schermen op een akkoordje hebben gegooid.

Herman Wijnants: "Maar neen! Denk je dat ik dat van Stein Huysegems ook niet wist? En ik zeg daar toch ook niks van? Ik heb óók met Huysegems gepraat de dag dat hij tekende, maar ik wens Jesse De Preter proficiat, die heeft zijn best gedaan voor Lierse. Die mensen maken gewoon gebruik van het reglement. Zulte Waregem ontslaat Lander Van Steenbrugge en KV Oostende sluit hem aan tijdens de competitie. Net als Goor. Dat zou je ook competitievervalsing kunnen noemen als wij tegen Oostende moeten spelen in een degradatiepoule. Zeg ik daar iets van? Heb ik een proces aangespannen tegen Mogi Bayat omdat ik op de laatste dag van de transferperiode Christian Brüls moest laten gaan terwijl hij van de FIFA geen accreditatie van Genk én van de speler mag hebben? Heb je al één keer gehoord dat Westerlo naar de rechtbank is gestapt? Meer wil ik daar eigenlijk niet meer over zeggen."

Ben je het eens met wat in de wandelgangen valt te horen: Jan Ceulemans is rustig en conservatief in zijn aanpak, wat altijd kwaliteiten waren, maar wat nu in de degradatiestrijd eerder gebreken lijken?

"Ceulemans hééft geen mindere kwaliteiten. Kan Jan iets doen aan al die blessures waarmee we kampen? Gaat het iemand beter maken als hij als een halve zot staat te roepen langs de lijn? De grote talenten die naar hier zijn gekomen, deden dat dankzij hem. En wie heeft voor de vooruitgang van Brüls gezorgd? Hij kwam van MVV en niemand moest hem hebben, terwijl ik nu de laatste dagen van de transferperiode door zijn vertrek alles moest reorganiseren."

Geruchten willen dat je er mee zou stoppen als manager van Westerlo.

"Ik heb Jan mijn woord gegeven dat hij blijft en hij aan mij ook. We kunnen elkaar en de club nu niet in de steek laten. Misschien als we erin blijven dat ik er nog eens over nadenk. Maar je valt ook in een zwart gat dan, hé. (lachje) We hebben vorige maand nog met investeerders gepraat, maar die willen dan die en die eruit en die en die erin en dat wil ik ook niet." (RDG)

Herman Wijnants stond de voorbije weken meermaals in het oog van de storm. Niet enkel omwille van de povere sportieve prestaties van Westerlo, ook en vooral omwille van de dubieuze transfer van Bart Goor. In Sport/Voetbalmagazine verdedigt de voorzitter zich. S/VM: Niemand wist dat Bart Goor ontslagen was bij Beerschot. Dat wekt de indruk dat jullie het achter de schermen op een akkoordje hebben gegooid. Herman Wijnants: "Maar neen! Denk je dat ik dat van Stein Huysegems ook niet wist? En ik zeg daar toch ook niks van? Ik heb óók met Huysegems gepraat de dag dat hij tekende, maar ik wens Jesse De Preter proficiat, die heeft zijn best gedaan voor Lierse. Die mensen maken gewoon gebruik van het reglement. Zulte Waregem ontslaat Lander Van Steenbrugge en KV Oostende sluit hem aan tijdens de competitie. Net als Goor. Dat zou je ook competitievervalsing kunnen noemen als wij tegen Oostende moeten spelen in een degradatiepoule. Zeg ik daar iets van? Heb ik een proces aangespannen tegen Mogi Bayat omdat ik op de laatste dag van de transferperiode Christian Brüls moest laten gaan terwijl hij van de FIFA geen accreditatie van Genk én van de speler mag hebben? Heb je al één keer gehoord dat Westerlo naar de rechtbank is gestapt? Meer wil ik daar eigenlijk niet meer over zeggen." Ben je het eens met wat in de wandelgangen valt te horen: Jan Ceulemans is rustig en conservatief in zijn aanpak, wat altijd kwaliteiten waren, maar wat nu in de degradatiestrijd eerder gebreken lijken? "Ceulemans hééft geen mindere kwaliteiten. Kan Jan iets doen aan al die blessures waarmee we kampen? Gaat het iemand beter maken als hij als een halve zot staat te roepen langs de lijn? De grote talenten die naar hier zijn gekomen, deden dat dankzij hem. En wie heeft voor de vooruitgang van Brüls gezorgd? Hij kwam van MVV en niemand moest hem hebben, terwijl ik nu de laatste dagen van de transferperiode door zijn vertrek alles moest reorganiseren."Geruchten willen dat je er mee zou stoppen als manager van Westerlo. "Ik heb Jan mijn woord gegeven dat hij blijft en hij aan mij ook. We kunnen elkaar en de club nu niet in de steek laten. Misschien als we erin blijven dat ik er nog eens over nadenk. Maar je valt ook in een zwart gat dan, hé. (lachje) We hebben vorige maand nog met investeerders gepraat, maar die willen dan die en die eruit en die en die erin en dat wil ik ook niet." (RDG)