Bewust reageerde Herman Wijnants tot nog toe nog niet op de mislukte competitiestart van Westerlo, want met een magere balans van 7 op 30 sluiten de Kempenaars momenteel de rij in de Jupiler Pro League. 'Helemaal niet plezant, ook omdat een gedeelte van onze supporters zich tegen onze trainer keerde', poneert de manager, die beseft dat komende zaterdag op Sclessin een zespuntenduel wacht.

In Sport/Voetbalmagazine probeert Wijnants te verklaren waarom zijn club laatste staat: 'We hadden onze ploeg op vijf plaatsen versterkt. Maar Filip Daems, als aanvoerder, en Benji De Ceulaer, als steun voor targetman Frédéric Gounongbe - van wie iedereen verstomd is dat hij bleef - konden door blessures nog niet als voortrekkers fungeren. Bovendien miste in Waregem Eduards Visnakovs een aantal doelrijpe kansen en maakte een routinier als Nikola Petkovic tegen KV Kortrijk een fatale misser waardoor we twee kostbare punten verloren. Hij heeft zich wel verontschuldigd tegenover de hele groep. Ook een nieuwkomer als Khaleem Hyland mist spelritme. Nu zitten we dus met de psychologische druk van de laatste plaats.'

Lees het hele artikel in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 14 oktober.

Bewust reageerde Herman Wijnants tot nog toe nog niet op de mislukte competitiestart van Westerlo, want met een magere balans van 7 op 30 sluiten de Kempenaars momenteel de rij in de Jupiler Pro League. 'Helemaal niet plezant, ook omdat een gedeelte van onze supporters zich tegen onze trainer keerde', poneert de manager, die beseft dat komende zaterdag op Sclessin een zespuntenduel wacht. In Sport/Voetbalmagazine probeert Wijnants te verklaren waarom zijn club laatste staat: 'We hadden onze ploeg op vijf plaatsen versterkt. Maar Filip Daems, als aanvoerder, en Benji De Ceulaer, als steun voor targetman Frédéric Gounongbe - van wie iedereen verstomd is dat hij bleef - konden door blessures nog niet als voortrekkers fungeren. Bovendien miste in Waregem Eduards Visnakovs een aantal doelrijpe kansen en maakte een routinier als Nikola Petkovic tegen KV Kortrijk een fatale misser waardoor we twee kostbare punten verloren. Hij heeft zich wel verontschuldigd tegenover de hele groep. Ook een nieuwkomer als Khaleem Hyland mist spelritme. Nu zitten we dus met de psychologische druk van de laatste plaats.'Lees het hele artikel in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 14 oktober.