"Ik had snel gezien dat er potentieel zit in deze kern", beweert Vainqueur deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Langzaamaan valt alles nu op zijn plaats. In het begin scoorden we moeilijk. Nu gaat de doeltreffendheid van de spitsen erop vooruit omdat het globale spel ook verbeterd is."

De Franse middenvelder beperkte zich de eerste maanden vooral tot een controlerende rol bij Standard. "Dat doe ik alleen als de tegenstander talrijker is op het middenveld of als een van de centrale verdedigers mee oprukt. Het is normaal dat ik dat dan moet compenseren. Op termijn zal ik wel hoger gaan spelen."

"In ieder geval vinden we elkaar op het middenveld steeds makkelijker, hoewel we helemaal van nul moesten beginnen. Er zijn veel mogelijkheden met Van Damme, Buyens, Camara, González, Seijas, Mujangi-Bia, Buzaglo en Berrier."

Vooral de tandem die hij vormt met Jelle Van Damme blijkt een voltreffer. Vainqueur beaamt: "Jelle is een monster. Hij geeft altijd alles, ruimt op, werkt, scoort en verdedigt. Het is geweldig om met hem samen te spelen."

En hoewel hij nog maar net kon proeven van de Jupiler Pro League, heeft de ex-speler van Nantes al een duidelijk beeld van onze competitie.

"Het niveau van de Belgische topclubs verbaasde me toch. Ze zouden niet misstaan in de Ligue 1, hoewel daar tactischer en defensiever gevoetbald wordt. In Frankrijk kennen ze alleen Standard, Anderlecht en Club Brugge. Genk? Nee, misschien wel nu ze in de Champions League spelen. Ik ben in ieder geval erg opgetogen over het Belgisch voetbal", aldus Vainqueur in Sport/Voetbalmagazine. (PB)

"Ik had snel gezien dat er potentieel zit in deze kern", beweert Vainqueur deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Langzaamaan valt alles nu op zijn plaats. In het begin scoorden we moeilijk. Nu gaat de doeltreffendheid van de spitsen erop vooruit omdat het globale spel ook verbeterd is." De Franse middenvelder beperkte zich de eerste maanden vooral tot een controlerende rol bij Standard. "Dat doe ik alleen als de tegenstander talrijker is op het middenveld of als een van de centrale verdedigers mee oprukt. Het is normaal dat ik dat dan moet compenseren. Op termijn zal ik wel hoger gaan spelen." "In ieder geval vinden we elkaar op het middenveld steeds makkelijker, hoewel we helemaal van nul moesten beginnen. Er zijn veel mogelijkheden met Van Damme, Buyens, Camara, González, Seijas, Mujangi-Bia, Buzaglo en Berrier." Vooral de tandem die hij vormt met Jelle Van Damme blijkt een voltreffer. Vainqueur beaamt: "Jelle is een monster. Hij geeft altijd alles, ruimt op, werkt, scoort en verdedigt. Het is geweldig om met hem samen te spelen." En hoewel hij nog maar net kon proeven van de Jupiler Pro League, heeft de ex-speler van Nantes al een duidelijk beeld van onze competitie. "Het niveau van de Belgische topclubs verbaasde me toch. Ze zouden niet misstaan in de Ligue 1, hoewel daar tactischer en defensiever gevoetbald wordt. In Frankrijk kennen ze alleen Standard, Anderlecht en Club Brugge. Genk? Nee, misschien wel nu ze in de Champions League spelen. Ik ben in ieder geval erg opgetogen over het Belgisch voetbal", aldus Vainqueur in Sport/Voetbalmagazine. (PB)