Wilmots: ‘We moeten de Belgische mentaliteit veranderen’

© Belga Image

Vieren staat voorlopig niet in de planning van bondscoach Marc Wilmots, ook al staan de Rode Duivels bij de beste acht op het WK in Brazilië. ‘Het is ook te vroeg om te vieren, we moeten de Belgische mentaliteit veranderen. We willen zo ver mogen geraken.’

De Rode Duivels hebben hun voorbereiding op hun kwartfinale tegen Argentinië verdergezet. In totaal verschenen er 13 internationals op de groepstraining op de terreinen van hun resort in Mogi das Cruzes. Naast de drie doelmannen Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Sammy Bossut waren ook Daniël Van Buyten, Laurent Ciman, Thomas Vermaelen, Nicolas Lombaerts, Steven Defour, Adnan Januzaj, Kevin Mirallas, Dries Mertens, Nacer Chadli en Romelu Lukaku van de partij. De anderen gingen 25 minuutjes fietsen en krijgen nadien verzorging en massage.

Om 19u Braziliaanse tijd (middernacht Belgische tijd) vliegen de Belgen door naar Brasilia, waar ze zaterdag om 18 uur Belgische tijd in het Estadio Nacional op Messi en co botsen.

Familie

‘Het duel tegen de Verenigde Staten heeft krachten gekost, dat is zeker’, zei Wilmots voor aanvang van de oefensessie. ‘Na de wedstrijd hebben de spelers hun familie 20 minuutjes mogen zien en waren we pas om 3u ’s nachts opnieuw in ons hotel in Mogi.’

‘De spelers hebben lang geslapen. Gisteren stond alles in het teken van recuperatie, al hebben acht spelers wel getraind’.

Recupereren

Buiten een pak kleine pijntjes – zo sukkelt Jan Vertonghen wat met de adductoren en Alderweireld met de dij – heeft Wilmots voorlopig slechts één geblesseerde speler (met uitzondering van Anthony Vanden Borre). Dat is Moussa Dembélé, die nog met krukken loopt. ‘Hij is nog niet hersteld van de tik die hij tegen de Koreanen heeft gekregen. Vincent Kompany (lies/buikspieren) van zijn kant, is al redelijk goed hersteld van de zware partij van dinsdag.’

Over de knappe prestatie tegen Team USA zei Wilmots: ‘We wisten dat we het konden, en de spelers hebben het ook getoond. De collectieve basis was er en onze dominantie en pressing was uitstekend’.

Geen euforie

Vieren staat voorlopig echter niet in de planning van de bondscoach. ‘Na onze zege tegen de VS was er geen euforie, hebben mijn spelers meteen een knop omgedraaid en ging de focus naar de partij tegen de Argentijnen’.

‘Het is ook te vroeg om te vieren, we moeten de Belgische mentaliteit veranderen,’ zo verklaarde hij in zijn gekende stijl. ‘We willen zo ver mogen geraken op deze Wereldbeker, al blijven we het zoals steeds wedstrijd per wedstrijd bekijken. Als je in de kwartfinales zit, is alles mogelijk. Dat idee is er bij ons en de ambitie ook. Ik denk misschien anders dan de meeste Belgen, maar dat is niet de eerste keer.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content